نکسترو

مسیر هموار پیشرفت شركت‎های دانش بنیان در مازندران

مسیر هموار پیشرفت شركت‎های دانش بنیان در مازندران

به گزارش نكسترو شركت های دانش بنیان مازندران كه زمانی نه چندان دور ناامیدانه با انبوهی از مشكلات مانند كمبود فضا برای فعالیت، نبود نقدینگی و انباشت تولیدات بدون مشتری دست وپنجه نرم می‎كردند، این روزها با قرار گرفتن در راه هموار، به باغ نورسته توسعه استان تبدیل گشته اند و جهش تولید را بدون وقفه مفهوم می كنند.


شرکت های دانش بنیان در سال های اخیر نقش بسزایی در تحقق سیاست‎های اقتصاد مقاومتی کشور داشتند و باعث حرکت گسترده دانشگاهیان به سمت کسب و کار نوآورانه و فناورانه شدند. این شرکت ها علاوه بر حصول ارزش افزوده، با درآمدزایی پایدار و گردش مالی بالا، نقش بسزایی در اشتغال زایی بر عهده دارند.
در چند سال قبل تعداد قابل توجهی از این شرکت ها با سیاست های حمایتی دولت کار خویش را از مراکز رشد دانشگاهی آغاز کردند و بعد از حرکتی منطقی به موفقیت رسیدند. در استان مازندران در هفت سال گذشته با بسته های حمایتی دولت تعداد شرکت های دانش بنیان رشد سه برابری داشت و توانست دایره فعالیت و کسب و کار خویش را گسترش دهد.
طبق گزارش های رسمی، حمایت دولت در حوزه شرکت های دانش بنیان استان مازندران نه تنها سبب رشد سه برابری تعداد این شرکت ها شده، بلکه میزان اشتغال آنها را هم حدودا هفت برابر کرده است.
پارک علم و فناوری مازندران از سال ۸۹ فعالیت خویش را با چهار شرکت دانش بنیان شروع کرد و در ابتدای کار، دایره محدودی از اعتماد و فعالیت را به نمایش گذاشت، اما در سال های اخیر بسته های حمایتی سبب شد که نه تنها شرکت های جدید وارد فعالیت فناورانه شوند، بلکه شرکت های صنعتی قدیمی هم پا در عرصه دانش بنیان گذاشتند تا کیفیت و رقابت پذیری محصولات خویش را ارتقا بخشند.
رییس پارک علم وفناوری در گفتگو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: در سال ۹۲ تنها ۳۳ شرکت فعال در حوزه دانش بنیان زیرمجموعه پارک علم و فناوری فعالیت داشتند که این تعداد امروزه به ۱۷۹ شرکت رسیده است.
علی معتمدزادگان بسته های حمایتی دولت و فراهم کردن محیط کسب و کار را از عمده علل رشد شرکت های دانش بنیان در استان عنوان نمود و اضافه کرد: همواره عمده مشکل شرکت های دانش بنیان تأمین سرمایه اولیه و فضایی برای استقرار شرکت بود که خوشبختانه در سال های اخیر این ۲ دغدغه برطرف شده است.
افزایش هشت برابری تسهیلات دولت
وی تسهیلات ارزان قیمت را از مهم ترین بسته حمایتی دولت تدبیر و امید برای تشویق وتقویت شرکت های دانش بنیان توصیف کرد و اظهار داشت: در سال های اخیر شاهد رشد هشت برابری تسهیلات دولتی برای استقرار شرکت های دانش بنیان در مازندران بودیم که منجر به استقبال خوب ایده های فناورانه برای تجاری سازی بود.
معتمدزادگان با اشاره به اینکه در سال ۹۱ تنها ۲ میلیارد ریال تسهیلات برای شرکت های دانش بنیان مازندران اختصاص یافت، اظهار داشت: فقط پارسال ۱۶ میلیارد ریال تسهیلات ارزان قیمت در اختیار این شرکت ها قرار گرفت.
رییس پارک علم و فناوری با اشاره به اینکه هم اکنون ۴۴۸ محصول اختراع شده در پارک علم و فناوری مازندران ثبت شده است، اضافه کرد: این اعداد نشان دهنده استقبال دانشجویان وفارغالتحصیلان استان به حضوردر عرصه دانش بنیان و کسب وکار فناورانه است.
معتمدزادگان حجم گردش مالی شرکت های دانش بنیان مازندران را حدود ۴۵۰ میلیارد تومان در سال عنوان نمود و اظهار داشت: البته در سال های اخیر تحریم ها سبب شده شاهد کاهش در صادرات و کسب درآمد باشیم و گرنه میزان گردش مالی شرکت های دانش بنیان استان می توانست بیش از این میزان باشد.
صادرات دانش بنیان مازندرانی به ۱۸ کشور
رییس پارک علم و فناوری مازندران به رقابت پذیر شدن محصولات دانش بنیان استان در عرصه های جهانی اشاره نمود و اظهار داشت: هم اکنون ۲۶ محصول فناورانه از داخل استان به ۱۸ کشور صادر می شود.
وی صادرات دانش بنیان را یکی از ظرفیت های ارزآوری کشور توصیف کرد و اضافه کرد: هم اکنون با وجود تحریم های یکجانبه آمریکا نسبت ایران، حجم صادرات محصولات دانش بنیان مازندران بیشتر از پنج میلیون دلار است.
معتمدزادگان با اشاره به اینکه شاید استان های دیگر حجم صادرات دانش بنیان بیشتری نسبت به مازندران داشته باشند، اظهار داشت: اینگونه مقایسه بین استان ها نمی تواند مفید و کارساز باشد چون که مازندران استان صنعتی نیست و عمده محصولات دانش بنیان استان مربوط به شرکت های کوچک است.
رفع مشکل فضای فعالیت
رییس پارک علم و فناوری مازندران یکی از دستاوردهای چند سال گذشته این مجموعه را مرتفع ساختن مشکل فضای مورد نیاز استقرار شرکت های دانش بنیان توصیف کرد و اظهار داشت: هم اکنون حدود ۶ هزار و ۶۳۵ متر فضای ساختمانی در اختیار شرکت های دانش بنیان قرار دارد.
معتمدزادگان با اشاره به اینکه الان هیچ شرکتی در استان دغدغه کمبود فضا ندارد، اضافه کرد: با این وجود طبق برنامه ریزی، ۲ مرکز دیگر در نوشهر و آمل و همینطور پردیس پارک علم وفناوری در دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی ساری در حال ساخت است.
وی از برنامه ریزی برای افتتاح مرکز رشد آمل در مرداد ماه سال جاری اطلاع داد و اظهار داشت: مرکز رشد نوشهر با ساختمانی سه طبقه و پردیس پارک علم و فناوری با ۱۲ هزار مترمربع فضای فیزیکی در ساری اواسط سال آینده به بهره برداری خواهد رسید.
رییس پارک علم و فناوری مازندران اظهار داشت: با این میزان فضای پارک شاهد جهش بزرگی در فعالیت شرکت های دانش بنیان مازندران خواهیم بود و بطور حتم دولت هم مانند همیشه حمایت های لازم را خواهد داشت.


1399/04/26
23:44:09
5.0 / 5
2657
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۳ بعلاوه ۲
سایت نکسترو
nextru.ir - مالکیت معنوی سایت نكسترو متعلق به مالکین آن می باشد