ساخت واکسن خوراکی کرونا در پژوهشکده اعصاب کاربردی دانشگاه آزاد اراک
مرکزی مدیر پژوهشکده اعصاب کاربردی دانشگاه آزاد اسلامی اراک از ساخت واکسن خوراکی کرونا در این پژوهشکده اطلاع داد و اظهار داشت: این واکسن هم اکنون در فاز آزمایشات حیوانی قرار دارد.
حمید مهاجرانی در گفتگو با ایسنا اظهار نمود: این طرح یکی از مهم ترین طرح های مرکزتحقیقات مااست که در بهمن ماه سال ۹۹ به معاونت فناوری ریاست جمهوری ارسال شد، لازم به ذکر است که این طرح ۶ ماهه بوده است، اما خوشبختانه این طرح توانست زودتر از موعد به پایان برسد.
وی اضافه کرد: سرمایه گذار و تولید کننده این دارو در مقایاس صنعتی کارخانه مادر داروس شهرکرد است.
مهاجرانی اظهار نمود: ژن ویروس کرونا هنگام مصرف این واکسن خوراکی به وسیله سیستم ایمنی بدن شناسایی می شود و ایمنی لازم را بوجود می آورد.
وی در مورد خصوصیت های این واکسن افزود: خوراکی بودن این واکسن باعث تحریک و ترشح آنتی بادی هایی می شود که با آزاد شدن در مخاط ریه برخلاف سایر واکسن ها از ناقل بودن فرد جلوگیری می کند. سیستم تنفسی در صورت استفاده از واکسن های دیگر، ضدعفونی نمی گردد، اما با عنایت به وجود محور ایمنی بین دستگاه گوارش و دستگاه تنفسی که به آن محور روده_ ریه یا گوارش_ریه می گویند، بعد از مصرف این واکسن، سلول های ایمنی از راه این محور و سیستم لنفاوی به سمت ریه ها می روند و ریه ها را از ویروس خالی می کنند.
مهاجرانی اضافه کرد: واکسن ها در خلال دوران تکامل شان به سمت استفاده از مواد تقویت کننده واکسن به نام "ادجوانت" که یک مکمل واکسن به حساب می آید، رفتند. ادجوانت ها مواد شیمیایی صنعتی هستند بنابراین در ساختار این واکسن خوراکی، از پروبیوتیک هایی همراه با پروبیوتیک اصلی استفاده شده که نقش ادجوانت را ایفا می کنند و بر این اساس توانستیم از مصرف یک ماده شیمیایی صنعتی در این واکسن جلوگیری نماییم.
وی با اشاره به اینکه این واکسن باعث تغییر فرهنگ خانوارها در واکسیناسیون و پیشگیری از هزینه های اضافه مراکز واکسیناسیون و هزینه های پرسنلی می شود، اظهار داشت: همراه با این واکسن، پروبیوتیک یا پروبیوتیک هایی که تابحال نقش شان در تقویت سیستم ایمنی نشان داده شده می توانند به پروبیوتیک اصلی اضافه شوند، ازاین رو این واکسن دارویی چند منظوره به حساب می آید و بعنوان یک مکمل غذایی فراسودمند عمل می کند. نکته دیگر این است که پروبیوتیک ها بر دستگاههای بدن بخصوص دستگاه عصبی اثر مثبت می گذارند.
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب