نکسترو
پژوهشگران بررسی كردند

ارتباط بین فعالیت بدنی و کیفیت اسپرم

ارتباط بین فعالیت بدنی و کیفیت اسپرم

نکسترو: پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با انجام یک مطالعه ارتباط بین فعالیت بدنی و کیفیت اسپرم را در مردان نابارور رجوع کننده به مرکز ناباروری رویان اصفهان بررسی کردند.



به گزارش نکسترو به نقل از ایسنا، ناباروری یک اختلال تولید مثلی است که در آن، فرد با وجود داشتن رابطه جنسی بدون پوشش و محافظت، بعد از یک سال و یا بیشتر، باروری نداشته باشد.

نتایج تحقیقات نشان می دهد که عوامل مختلفی در شیوع این اختلال نقش دارد که همچون آن میتوان به بالا بودن سن، آلودگی های محیطی، مصرف سیگار و الکل، تشعشعات یونیزه، مصرف ناکافی مواد مغذی، مصرف فست فودها، کاهش تحرک و فعالیت فیزیکی اشاره نمود.

نداشتن فعالیت فیزیکی و ورزش یکی از عوامل موثر بر ناباروری است. مکانیسم احتمالی تأثیر ورزش بر باروری می تواند از راه تنظیم فعالیت سیستم دفاع آنتی اکسیدانی و کاهش تولید شاخصهای التهابی باشد.

بررسی ها نشان داده استرس اکسیداتیو و عامل های التهابی می توانند در شاخصهای کیفیت اسپرم و صدمه به DNA اسپرم و در نتیجه ناباروری مردان تأثیر گذار باشند. همینطور ارتباط بین فعالیت فیزیکی و ناباروری می تواند به علت ایجاد تغییر در چرخه هیپوتالاموس-هیپوفیز- هورمون های جنسی باشد.

اگرچه تابحال پژوهش های مختلفی در زمینه تأثیر فعالیت بدنی بر باروری انجام شده است؛ ولی بعضی از این مطالعات نتایج متناقضی داشته اند.

بر همین اساس پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با انجام یک مطالعه ارتباط فعالیت فیزیکی و شاخصهای کیفیت اسپرم را در مردان نابارور بررسی کردند.

برای انجام این مطالعه مقطعی که بر روی مردان نابارور رجوع کننده به مرکز باروری و ناباروری رویان اصفهان در سال ۱۳۹۸ انجام شد، ۱۷۵ نفر از مردان رجوع کننده که در محدوده سنی ۲۰ تا ۵۵ سال قرار داشتند، از نظر شاخصهای کیفیت اسپرم بررسی شدند.

همچنین با استفاده از پرسش نامه داده هایی در مورد تاریخچه پزشکی، تاریخچه ناباروری، فعالیت بدنی، داروهای مصرفی، مصرف سیگار و... جمع آوری شد.

به دلیل عدم پراکندگی داده های فعالیت فیزیکی شرکت کنندگان، کل افراد مورد بررسی در گروه فعالیت بدنی با شدت متوسط طبقه بندی شدند.

در بررسی های این مطالعه هیچ گونه ارتباط مفهوم داری بین سطوح مختلف فعالیت فیزیکی شرکت کنندگان و شاخصهای کیفیت اسپرم مشاهده نشد. همینطور بین شاخص توده بدنی یا BMI و شاخصهای کیفیت اسپرم هم ارتباطی وجود نداشت.

تاکنون مطالعات مختلفی در زمینه تأثیر فعالیت فیزیکی بر باروری انجام شده و و گاهی نتایج آنها با یکدیگر متناقض بوده است. پژوهشگران این مطالعه در مورد این تناقض می گویند ورزش به صورت مستقیم و مستقل باعث تقویت و یا تضعیف توانایی باروری نمی گردد، بلکه با تاثیری که بر سایر عوامل موثر در باروری دارد، نقش یک واسطه را ایفا می کند.

این محققان پیشنهاد می کنند در تحقیقات آینده جمعیت بیشتری مورد بررسی قرار گیرند و برای تشخیص دقیق در ارتباط بین فعالیت فیزیکی و ناباروری، مطالعات به صورت کارآزمایی بالینی در جمعیت های مختلف صورت گیرد.

در انجام این تحقیق مهسا شیرانی و آزاده زارعی، محمدرضا مرآثی و غلامرضا عسگری؛ پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی اصفهان با یکدیگر مشارکت داشتند.

یافته های این مطالعه تیرماه سالجاری به صورت مقاله علمی با عنوان «بررسی ارتباط فعالیت فیزیکی با شاخصهای کیفیت اسپرم: مطالعه مقطعی در مردان نابارور رجوع کننده به مرکز ناباروری رویان شهر اصفهان» در مجله تحقیقات نظام سلامت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان انتشار یافته است.





منبع:

1400/06/05
23:13:46
5.0 / 5
1278
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۸ بعلاوه ۲
سایت نکسترو
nextru.ir - مالکیت معنوی سایت نكسترو متعلق به مالکین آن می باشد