معاون وزیر بهداشت مطرح كرد
بازوی واکسن نما چالش این روزهای واکسن ایرانی کرونا
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت با اعلان اینکه حالا واکسن به میزان کافی وجود ندارد و چالش های زیادی برای کارآزمایی بالینی فازهای 2 و 3 شرکت هایی واکسن ساز وجود دارد، اظهار داشت: با توسعه واکسیناسیون کارآزمایی واکسن های ایرانی با چالش روبه رو شده است.
به گزارش نکسترو به نقل از ایسنا، فرید نجفی در نشست "چالش پیش روی اجرای فازهای ۲ و ۳ مطالعات بالینی واکسن های ایرانی کووید ۱۹" که بامداد امروز (دوشنبه، 25 مرداد) بصورت آنلاین در هتل بیمارستان قلب تهران برگزار شد، ضمن تسلیت ایام سوگواری سالار شهیدان اظهار داشت: ما درصدد هستیم راهکارهای موجود برای غلبه بر چالش های تولید واکسن در کشور را مورد بررسی قرار دهیم.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت اضافه کرد: حالا خیلی از کشورها با پوشش واکسیناسیون بالایی روبرو هستند اما در مقابل در برخی از کشورها مانند کشور ما وضعیت واکسیناسیون قابل قبول نیست و فرق این دو در میزان مرگ و میر است.
وی با اعلان اینکه با اهمیت ترین علت توجیه مرگ و میر بالا پوشش واکسیناسیون است، اشاره کرد: آنچه که عامه مردم می گویند این است که به سبب تحریم یا مسائل دیگر، پوشش واکسیناسیون تحت تأثیر قرار گرفته است؛ اما در مقابل تعداد شرکت های تولیدکننده واکسن ایرانی به نسبت سایر کشورها زیاد است.
نجفی، با تاکید بر این که واکسن هایی که در کشور توسط شرکت های مختلف مقرر است به تولید برسند با چالش های اخلاقی، علمی و عملی مواجهند، تصریح کرد: همچون این مشکلات این است که هم اکنون تعداد زیاد واکسن کووید-۱۹ درحال توسعه است که به فاز کارآزمایی بالینی وارد شده اند و این امر یکی از چالش های این حوزه شمرده می شود.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی افزود: "بازوی واکسن نما" در شرایطی که گروه های بیشتری از جمعیت واجد دریافت واکسن می شوند، یکی دیگر از چالش های اخلاقی کارآزمایی بالینی واکسن کووید- ۱۹ داخلی است.
نجفی با تاکید بر این که واکسن ها مرگ و مدت بستری را به میزان قابل توجهی کم می کنند، اظهار داشت: اما با وجود چنین مداخله هایی، داشتن "واکسن نما" مشکلات اخلاقی را به وجود می آورد؛ چونکه تعداد افراد واجد شرایط در کارآزمایی بالینی به شدت محدود می شود.
وی اشاره کرد: تعداد افرادی که به موضوع واکسن ورود نمی کنند نیز زیاد است، چه برسد به افرادی که به حوزه کارآزمایی بالینی وارد شوند؛ این یکی از اشکالات عملی کارآزمایی بالینی واکسن های کووید- ۱۹ شمرده می شود.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت با اشاره به یکی دیگر از چالش های حوزه کارآزمایی بالینی واکسن های کووید- ۱۹ از دیدگاه علمی اظهار داشت: به ناچار باید گروه هایی با سنین کمتر وارد کارآزمایی بالینی شوند که این امر واکسیناسیون را با مشکل مواجه می کند.
وی با اشاره به برخی راهکارها برای غلبه بر چالش های کارآزمایی بالینی واکسن کووید- ۱۹ اظهار داشت: استفاده از جمعیت کشورهای دیگر با پوشش پایین تر واکسن، استفاده از مدل Nom-inferiority، استفاده از کنترل مشترک برای چند واکسن همچون راهکارهای برون رفت از چالش های کارآزمایی بالینی واکسن کووید- ۱۹ هستند.
نجفی با اعلان اینکه برخی کشورها هستند که فارغ از مسائل سیاسی و غیره می توانند وارد کارآزمایی های بالینی واکسن های کووید- ۱۹ شوند ولی این که چطور، چگونه و با چه شرایطی این اتفاق رخ دهد، محل چالش است، افزود: ما نیز می توانیم از یک گروه کنترل مشترک برای چند واکسن که وارد فاز بالینی می شوند، استفاده نمائیم.
معاون تحقیقات و فناوری وزیر بهداشت تاکید کرد: حالا واکسن به میزان کافی وجود ندارد و چالش های زیادی برای کارآزمایی بالینی فازهای ۲ و ۳ شرکت هایی واکسن ساز وجود دارد که باید این چالش ها برمبنای راهکارهای مختلفی رفع شوند.
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب