نکسترو

۹ ماه انتظار و اهمیت توجه به سلامت روان زنان حامله در دوران كرونا

۹ ماه انتظار و اهمیت توجه به سلامت روان زنان حامله در دوران كرونا

به گزارش نکسترو عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی توجه به سلامت روان زنان حامله در دوران شیوع ویروس کرونا را ضروری دانست و اظهار داشت: کووید 19 بیش از دیگر بیماریها سلامت روان زنان حامله را تحت تاثیر قرار می دهد.


به گزارش روز شنبه دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی، دکتر جمال شمس به استرس و فشارهای روانی ۹ ماه حاملگی زنان در دوران شیوع ویروس کرونا اشاره نمود و اضافه کرد: کاهش خلق، به هم ریختگی زمان خواب و افکار ناراحت کننده می تواند از نشانه های استرس و نگرانی در این دوران باشد.
وی با اشاره به اینکه دوران حاملگی تغییراتی را به لحاظ فیزیولوژیک در بدن ایجاد می کند، اشاره کرد: زنان حامله در این دوران به لحاظ خلقی گرفتار تغییراتی می شوند که زود رنجی یکی از این نشانه ها است.
روانپزشک گروه روان پزشکی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با تاکید بر اینکه تغییرات اجتماعی و جسمی همچون مولفه هایی است که می تواند زنان حامله را با چالش هایی روبرو کند، تصریح کرد: تمام این موارد به افزایش استرس و فشارهای روانی دامن می زند.
شمس اشاره کرد: بطور معمول روند بارداری، نحوه زایمان، شرایط و سلامت جنین و نگرانی های نگهداری از نوزاد می تواند زنان حامله را در شرایطی قرار دهد که درمقایسه با سایرین تحت استرس و فشار روانی بیشتری قرار گیرند.
وی افزود: استرس و فشارهای روانی می تواند خلق وخوی زنان حامله را دستخوش تغییراتی کند. تغییراتی در میزان اشتها، کاهش خلق و تغییر در ساعت خواب هم همچون عواملی است که در بعضی از زنان حامله دیده می شود.
این استاد دانشگاه تصریح کرد: با اشاره به اینکه از زمان شروع شیوع ویروس کرونا ترس، استرس و نگرانی ناشی از مبتلاشدن زنان حامله به کرونا یا انتقال بیماری به جنین بیشتر شده است، اشاره کرد: بدون تردید کرونا مشغله ذهنی زنان حامله را افزایش داده است.
وی همین طور اظهار داشت: این مساله که اگر مادر گرفتار کرونا شود چه مشکلاتی برای جنین به وجود می آورد یا در صورت مبتلاشدن تضمینی برای سلامت نوزاد وجود دارد یا خیر می تواند یکی از علل اصلی استرس و نگرانی زنان حامله تلقی می شود.
این روانپزشک با تاکید بر اینکه بطور کلی شانس مبتلاشدن به کرونا در افرادی که گرفتار استرس و فشار روانی می شوند بیشتر از سایرین است، اظهارداشت: این مساله که احتمال افسردگی در افرادی که بطور مستمر با فشارهای روانی روبرو هستد بیشتر است ارتباطی به روند حاملگی و استرس های ناشی از آن نداشته و یک قانون کلی بشمار می رود.
شمس اضافه کرد: شرایط کرونائی وضعیت زنان حامله را نسبت به سایرین بیشتر تحت تاثیر قرار می دهد، کم شدن انرژی، اختلال در تمرکز، ایجاد اشکالاتی در خواب و افکار ناراحت می تواند از نشانه های جدی و قابل بررسی باشد.
وی هشدار داد: اگرچنانچه زن حاملگی به یک باره گرفتار افت انرژی یا اختلال در خواب باشد ویا مدام فکرهای ناراحت کننده به سراغش بیاید، باید هر چه سریع تر به پرشک مراجعه کند، این موارد علایمی هستند که مربوط به استرس و فشار روانی می شود.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهیدبهشتی افزود: ورزش های مناسب، تغذیه کافی، ارتباط و تعامل با سایرین نیز می تواند به میزان قابل توجهی اثرگذار باشد.



منبع:

1400/03/03
10:12:14
5.0 / 5
1520
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۱
سایت نکسترو
nextru.ir - مالکیت معنوی سایت نكسترو متعلق به مالکین آن می باشد