نکسترو

برنامه دانشگاه علم و صنعت برای توسعه ساختمان های آموزشی در سال ۱۴۰۰

برنامه دانشگاه علم و صنعت برای توسعه ساختمان های آموزشی در سال ۱۴۰۰

رئیس دانشگاه علم و صنعت با اشاره به توسعه فضای فیزیکی آموزشی این دانشگاه، از راه اندازی ساختمان آموزشی این دانشگاه در شهرستان نور آگاهی داد.


دکتر جبارعلی ذاکری در گفت و گو با ایسنا ضمن بیان این مطلب اظهار نمود: به سبب شیوع کروناویروس، سال ۹۹ سال پرفراز و نشیبی برای دانشگاه ها بود و برای حضور دانشگاهیان در دانشگاه مشکل آفرین بود. ولی با وجود مشکلات و نواقصی که وجود داشت، این سال را با لطف خدا به انتها رساندیم.
وی در ارتباط با وضعیت آموزش در این سال اظهار داشت: آموزش دروس عملی و نظری به خوبی انجام شد و دانشکده ها توانستند نمره قابل قبولی را در امر آموزش کسب کنند. با وجود مشکلاتی که وجود داشت، توانستیم در تابستان 99 دوره ای را به صورت حضوری برگزار نماییم و در مدت زمان بین موج دوم و سوم، فرصت مناسبی پیش آمد تا دانشجویان دروس عملی سال قبل خودرا بگذارنند. همین طور دانشجویان توانستند در یک دوره دو هفته ای، در کارگاه ها و دروس عملی و آزمایشگاهی شرکت نمایند.
رئیس دانشگاه علم و صنعت درباب اقدامات پژوهشی این دانشگاه در سال قبل اظهارکرد: ما به همه دانشجویان اعلام کردیم چنانچه برای گذراندن تز دکتری نیاز به کار علمی و حضور در آزمایشگاه ها دارند، می توانند در صورت تمایل و با رعایت پروتکل ها در آزمایشگاه ها حضور پیدا کنند. ما نگران بودیم که ممکنست این محدودیت ها در عملکرد پژوهشی دانشگاه همچون نشر دانش، چه در قالب مقالات پژوهشی و بین المللی و چه در قالب قراردادهای صنعتی و کارهای فناورانه مشکل بوجود آورد ولی خوشبختانه همکاران طبق برنامه راهبردی دانشگاه عمل کردند که نسبت به دو سال قبل پیشرفت هایی نیز داشت. این نشان میدهد که این فعالیت ها در دانشگاه نهادینه شده است. گرچه ممکنست در بعضی موارد شتاب و سرعت این اقدامات کمتر بوده، ولی درست بودن این اقدامات ادامه داشت و صورت گرفت.
دکتر ذاکری عنوان کرد: باتوجه به مجوز ستاد مقابله با کرونا، ما برای دوره تحصیلات تکمیلی، بطور متوسط بین ۷۰۰ تا ۸۰۰ متقاضی داشتیم که در نوبت بندی مشخصی، حدود ۵۰۰ نفر را پذیرش کردیم و از خرداد تا حالا این حضور در خوابگاه ها با رعایت پروتکلهای بهداشتی وجود داشته است.
وی ادامه داد: ما به موازات این اقدامات، سامانه ای را تشکیل دادیم تا دانشجویان عزیز با همکاران هیات علمی دانشگاه بطور مستمر تعامل علمی و مشاوره داشته باشند.
رئیس دانشگاه علم و صنعت با اعلان اینکه با وجود مشکلات اقتصادی ما قراردادهای صنعتی با شرکت های خصوصی و سازمان های دولتی را ادامه دادیم، عنوان کرد: قراردادهای صنعتی در سال ۹۹ نسبت به سال دو سال قبل رشد چشمگیری داشت و در بعضی از موارد خارج از حد انتظار اعضای هیات علمی دانشگاه بود. هم حجم کارهای صنعتی و هم وصولی های دانشگاه از محل قراردادهای موجود نسبت سال ۹۸، ۲۵ درصد افزایش یافت و این نشان از پویا بودن و فعال بودن همکاران ما در سازمان های صنعتی دارد.
ایشان سپس اظهار نمود: ما با کمک یکی از خیرین، ساختمان آموزشی دانشگاه "علم و صنعت" واحد شهرستان نور را کلنگ زنی می نماییم و با کمک این خیر، ظرف دو سال، ساخت ساختمان آموزشی این دانشگاه در شهرستان نور را به پایان خواهیم رساند.
رئیس دانشگاه علم و صنعت درباب دیگر اقدام جدید این دانشگاه اضافه کرد: ما در حضور وزیر راه و شهرسازی با سازمان بنادر و دریانوردی یک تفاهنامه مشترک امضا کردیم تا دانشکده جدید مدیریت بنادر و حمل و نقل دریایی را ایجاد نماییم و ظرف هفته آتی گام دوم این توافق را برای اجرائی شدن این تفاهمنامه خواهیم برداشت و راه اندازی ساختمان جدید این دانشکده را شروع خواهیم کرد.
وی افزود: بر طبق این تفاهم نامه، انجام پژوهش در زمینه علوم دریایی و بندری، رفع موانع و مشکلات تولیدات صنایع بندری و رفع سایر مشکلات و همین طور استفاده حداکثری از ظرفیت سازمان بنادر و دریانوردی برای موضوع تحصیلات تکمیلی در برنامه قرار گرفت. از دیگر اهداف این تفاهم نامه می توان به مطالبی از قبیل: توسعه مدیریت علمی در بنادر تجاری متناسب با تحولات و پیشرفت های فناوری در این بخش مهم اقتصادی کشور، نهادینه نمودن علم و پژوهش و فناوری در سازمان بنادر و دریانوردی هم راستا با سیاست های وزارت راه و شهرسازی، ارتقاء کیفی و توسعه «تحقیق و مطالعه در امور بندری و دریایی و کشتیرانی بازرگانی»، انجام اقدامات آموزشی، پژوهشی، مشاوره‏ای، فناورانه و دانشی بمنظور رفع چالش های فعلی بنادر و دریانوردی کشور و ترغیب اساتید و سوق دادن پایان نامه های تحصیلات تکمیلی دانشجویان دانشگاه علم و صنعت ایران به موضوعات بندری و دریایی، برنامه ریزی مشترک جهت نیل به تجاری‏ سازی و ایجاد تکنولوژیهای جدید و مورد علاقه و نیاز طرفین اشاره نمود.
دکتر ذاکری با اعلان اینکه ما در سال ۹۹ برای بار دوم بحث اعطای فرصت های مطالعاتی صنعتی را تجربه کردیم، اضافه کرد: ما کار تیمی خوبی را برای شهرستان چابهار انجام دادیم و برخی از اعضای هیات علمی دانشگاه علم و صنعت به مدت ۴۵ روز برای فرصت مطالعاتی صنعتی به چابهار اعزام شدند و صنایع موجود در چابهار را ارزیابی کردند و راهکارهایی برای شناسایی مشکلات و مسائل اجرائی آنها ارائه دادند که امیدواریم این اقدام در تابستان ۱۴۰۰ نیز تداوم داشته باشد. البته این موفقیت مرهون همکاریهای سازمان هایی چون سازمان بنادر و دریانوردی و سازمان منطقه آزاد چابهار بود. همین طور در پردیس بین الملل دانشگاه در جزیره کیش تعامل بسیار خوبی با مجموعه های این جزیره داشتیم و موفق شدیم پژوهشکده محیط زیست را در این جزیره به بهره برداری برسانیم. علاوه بر این ها سه مرکز نوآوری را هم در داخل دانشگاه و هم در جزیره کیش به بهره برداری رساندیم و امیدواریم آثار این مراکز در کوتاه مدت هم برای جزیره کیش و هم تهران مطلوب باشد.
رئیس دانشگاه علم و صنعت در آخر اشاره کرد: ما در بحث مسئولیت های اجتماعی، در برنامه راهبردی چهارم و پنجم دانشگاه که در سال ۱۴۰۰ برنامه پنجم را پیش خواهیم گرفت، خدماتی را به مناطق محروم کشور ارائه خواهیم داد و از دانش آموختگان بومی برای درآمدزایی مردم این مناطق استفاده خواهیم کرد.



1400/01/06
00:01:31
5.0 / 5
1340
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲
سایت نکسترو
nextru.ir - مالکیت معنوی سایت نكسترو متعلق به مالکین آن می باشد