نکسترو
مروری بر نتایج یك مطالعه مروری؛

ترس از كرونا، افراد را در مقابل بیماری لطمه پذیر می كند

ترس از كرونا، افراد را در مقابل بیماری لطمه پذیر می كند

نكسترو: شیوع بیماری كرونا (كووید 19) علاوه بر تاثیرات جسمی، سبب نتایج روان شناختی جدی شده است. به همین خاطر پژوهشگران در یك مطالعه مروری، نتایج روان شناختی بحران پاندمی كووید 19 و راهكارهای روان شناسی سلامت در مقابله با این بحران را بطور اجمالی بررسی كردند.


به گزارش نکسترو به نقل از ایسنا، رضا باقریان سرارودی؛ دانشیار گروه روان شناسی سلامت دانشگاه علوم پزشکی اصفهان، احمد علی پور؛ استاد گروه روان شناسی دانشگاه پیام نور تهران و بهاره میراحمدی؛ دانشجوی دکتری روان شناسی سلامت دانشگاه تهران، پردیس بین الملل کیش، پژوهشگرانی بودند که در این مطالعه همکاری داشتند.
برای انجام این پژوهش، مقالات حوزه روان شناسی و کرونا که از شروع پاندمی کرونا (آذر ۹۸) تا ۳۱ فروردین ۹۹ در پایگاه های اطلاعاتی مثلProquest، Pubmed، SID، Ovid، Iranmedex، Science direct، Springer، Google Scholar نمایه شده بودند، مورد استفاده قرار گرفت.
نتایج این مطالعه نشان داد که پاندمی کووید ۱۹ در جهان پیامد روان شناختی جدی برای اقشار مختلف جامعه همچون کادر درمانی، مبتلایان، اطرافیان و خانواده مبتلایان به کرونا، مردم عادی، کودکان و سلامندان بهمراه داشته است.
باتوجه به یافته های به دست آمده، بنظر می رسد که استرس و عوامل روان شناختی نه فقط در سلامت روان نقش دارند بلکه با مکانیزم های ایمنی، سلامت جسمی را نیز بطور جدی تحت تاثیر قرار می دهد. بدین سبب استرس کرونا، قرنطینه و محدودیت های اجتماعی به دنبال کرونا و همین طور اضطراب و ترس ناشی از گسترش و پاندمیک شدن کرونا می تواند موجب تضعیف شدید عملکرد سیستم ایمنی و لطمه پذیری فرد در مقابل کرونا شود».
بگفته پژوهشگران این تحقیق«در چنین شرایط بحران زایی، روان شناسان سلامت می توانند با شناسایی دقیق پیامدها و مشکلات روان شناختی حاصل از بحران، طی دستورالعمل های مداخله ای و یا با بهره گیری از شیوه نامه های مداخله ای تهیه شده توسط سازمان جهانی بهداشت و سایر نهادهای معتبر، نقش مهمی در کاهش نتایج روان شناختی بحران کرونا در جامعه داشته باشند. در صورتیکه تبعات روان شناختی ناشی از کرونا مورد توجه قرار نگیرد، نه فقط سلامت روانی افراد به شدت در معرض تهدید قرار می گیرد، بلکه باتوجه به شواهد پژوهشی، می تواند موجب ضعف سیستم ایمنی افراد و لطمه پذیری بیشتر در مقابل ویروس کرونا شود».
نتایج این مطالعه، خرداد ماه ۹۹ در مجله «دانشکده پزشکی اصفهان» وابسته به دانشگاه علوم پزشکی وخدمات بهداشتی درمانی استان اصفهان، انتشار یافته است.
انتای پیام



منبع:

1399/04/07
14:19:40
5.0 / 5
2272
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۴
سایت نکسترو
nextru.ir - مالکیت معنوی سایت نكسترو متعلق به مالکین آن می باشد