واعظی:
اجازه ندهیم پژوهش سیاسی، جناحی و تبلیغاتی شود
نکسترو: رئیس دفتر رئیس جمهوری با تکیه بر اینکه پژوهش برای توسعه کشور است و باید همواره مورد توجه قرار بگیرد، اظهار نمود: باید پژوهش و علم را برای خدمت به توسعه کشور و مردم تلقی نماییم و نباید اجازه دهیم که پژوهش سیاسی و جناحی و تبلیغاتی شود؛ چونکه این اقدامات سمی برای توسعه کشور است.
به گزارش نکسترو به نقل از ایسنا، محمود واعظی رئیس دفتر رئیس جمهوری قبل از ظهر دوشنبه در آیین افتتاحیه سرای نوآوری و فناوری های آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب تصریح کرد که باید پذیرفت که دنیای امروز با دنیای روز گذشته کاملا متفاوت است و تغییراتی محسوس و روشن رخ داده است.
وی اضافه کرد: آنچه ملموس و برای همه قابل اثبات است این است که در دهه های قبل اگر به کشورهای غربی می رفتیم، ۱۰ شرکت بزرگی که در آن کشور ایجاد ثروت می کردند، بر پایه پول بوجود آمده بودند اما امروز در غرب و شرق ده شرکت بزرگ درآمدزای کشورهای پیشرفته، شرکت هایی هستند که بر پایه نوآوری و مغزافزاری و نوع کاری که کمتر با پول و بیشتر با ایده سروکار دارند، تاسیس شده اند.
رئیس دفتر رئیس جمهوری بابیان اینکه در دنیای امروز «شیوه کشور داری هم تغییر کرده است»، تصریح کرد: اگر تا روز گذشته کشوری که فقط به جنگ افزارهای نظامی متکی بود قدرت بیشتری داشت، امروز کشورهایی که نخبه و دستاورد علمی بالایی دارند، دارای قدرت بیشتری هستند.
واعظی اظهار داشت: امروز دانشگاه های کشور در حال فاصله گرفتن از دانشگاه های فقط آموزش محور هستند و وارد وادی دیگری شده اند؛ اگر ده سال پیش می گفتیم که دانشگاه باید ایجاد ثروت کند، باعث ناراحتی اساتید می شد، اما امروز شرایط طوری شده که در کنار دانشگاه های بزرگ دنیا، پارک ها، مراکز و سراهایی تاسیس شده اند و علم و ثروت در خدمت همدیگر قرار گرفته اند.
وی برقراری رابطه میان علم و ثروت را از تاکیدات ویژه مقام معظم رهبری و اولویت های مهم کشور عنوان نمود و اظهار داشت: ایجاد فضایی مساعد برای توسعه فناوری توسط تصمیم گیران کشور، حذف مقررات مزاحم، اعطای تسهیلات، تولید سرمایه انسانی ماهر واستفاده از تکنولوژی های جدید مجوزهایی هستند که می توانند موتور پیشران توسعه کشور باشند.
رئیس دفتر رئیس جمهوری افزود: امروز کشورهای مختلف هرجا با مانع مواجه می شوند بدنبال پیش برد امور با خلاقیت و نوآوری هستند؛ هم اکنون خیلی از کشورها در اقتصاد با مشکل مواجه گشتند، در این میان آنهایی زودتر راه را پیدا کردند که متوجه شدند اقتصاد سنتی و منابع محور، بالندگی محدودی دارد اما اقتصاد متکی بر دانش و ایده هیچ محدودیت و مرزی برای توسعه ندارد؛ خیلی از کشورهای کوچکی که هیچ وقت به ذهن نمی آمد که وارد اقتصاد دنیا شوند، به علت رسیدن به این اصل در اقتصاد دنیا صاحب سهم شدند.
واعظی با تکیه بر اینکه حتما باید به خلاقیت، فناوری و نوآوری و دانشگاه ها توجه ویژه نماییم، اظهار نمود: خاستگاه علم و نوآوری و خلاقیت دانشگاه ها هستند و هم اعضای هیئت علمی و هم دانشجویان باید به این باور برسند که پارک ها و سرای فناوری سبب پیشرفت آنها و در نهایت کشور باعث پیشرفت کشور می شوند.
وی با اشاره به اینکه «اگر بنا به تحقق و اجرایی شدن شعار جهش و تولیدداریم، راهش اهمیت دادن به پژوهش و نوآوری است» تصریح کرد: دولت وظیفه دارد که طوری مقررات بگذارد تا راه را برای فعالیتهای مبتنی بر علم و فناوری باز کند. معاون علمی ریاست جمهوری آقای ستاری در دولت تلاش بسیاری کرده است تا بتواند فضای حمایتی برای شرکتهای دانش بنیان ایجاد کند؛ در سال ۹۲ حدود ۵۰ شرکت دانش بنیان داشتیم هم اکنون صد برابر شده است و به حدود ۵۵۰۰ رسیده است که نشان از اهمیت فعالیت شرکتهای دانش بنیان برای دولت می باشد.
رئیس دفتر رئیس جمهوری با تکیه بر ضرورت تفکیک مقررات در ارتباط با فعالیت شرکتهای دانش بنیان با سایر شرکت ها، اظهار داشت: طی ماه های انتشار کرونا در کشور شاهد بودیم که شرکتهای دانش بنیان به چه میزان از امورات ما گره گشایی کردند. طی ۳ سال گذشته با یک جنگ اقتصادی جدی مواجه بودیم و هیچ کسی در دنیا فکر نمی کرد که در این جنگ اقتصادی ملت، نظام و رهبری ما بتواند این گونه ایستادگی کنند اما آنچه پشتوانه این مقاومت بود، تأمین کمبود ها از راه شرکتهای دانش بنیان و استارتاپ ها بود؛ بنابراین باید قدر این اقدامات را بیشتر بدانیم.
واعظی ضمن اشاره به ایجاد ۷ کارخانه نوآوری در کشور تاکنون، اضافه کرد: مقرر است تا آخر دولت ۳۸ کارخانه نوآوری ایجاد شود.
وی با تکیه بر اینکه پژوهش برای توسعه کشور است و باید همواره مورد توجه قرار بگیرد، اظهار نمود: باید پژوهش و علم را برای خدمت به توسعه کشور و مردم تلقی نماییم و نباید اجازه دهیم که پژوهش سیاسی و جناحی و تبلیغاتی شود؛ چونکه این اقدامات سمی برای توسعه کشور است.
رئیس دفتر رئیس جمهوری همینطور بیان طی ۴۱ سال تلاش دانشگاه آزاد اسلامی امروز یکی از بزرگترین دانشگاههای جهان است، تصریح کرد: در شرایط جدید، ضعف موجود در دوره های گذشته و انتقاداتی که در زمینه تاکید بر کمیت به کیفیت و توجه بیشتر توسعه دانشگاه و افرایش دانشجو می شد، برطرف شده است و امروز شاهدیم که به کیفیت علم، تدریس و نوآوری توجه می شود.
واعظی در انتها ضمن اشاره به افتتاح سرای نوآوری و فناوری های آموزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران غرب و همینطور راه اندازی جایزه ی نشان شهید موسوی در این مجموعه اظهار داشت: خط به خط و فراز به فراز گام دوم انقلاب اسلامی توسط مقام معظم رهبری به نگارش درآمده است و اینکه دانشگاه تهران غرب بعنوان مخاطب این گام دوم، برای تشویق جوانان در تراز انقلاب برای کسب جایگاه علمی کوشیده است، اقدام ارزشمندی است.
منبع: nextru.ir
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب