نکسترو

کشف قدیمی ترین نقشه سه بعدی جهان در یک پناهگاه باستانی

کشف قدیمی ترین نقشه سه بعدی جهان در یک پناهگاه باستانی

به گزارش نکسترو، محققان احتمال می دهند قدیمی ترین نقشه سه بُعدی جهان را کشف کرده باشند که روی ماسه سنگ کوارتزیتی در حوضه آبریز پاریس حک شده است.


به گزارش گروه علمی ایرنا از وبگاه سای تِک دِیلی، محققان یک مدل ماسه سنگی ۱۳ هزار ساله را در پناهگاه صخره ای سِگونیول ۳ (Ségognole ۳) در فرانسه کشف کردند که احتمالا قدیمی ترین نقشه سه بُعدی جهان است. منظره مینیاتوری این نقشه، نشان دهنده جریان های طبیعی آب است و ادراک پیشرفته محیطی و مهارت های مهندسی انسان های اولیه را آشکار می کند.
این پژوهش به سرپرستی دکتر مِدار تیری (Médard Thiry) از مدرسه عالی ملی معدن پاریس انجام شد و دکتر آنتونی میلنز (Anthony Milnes) از دانشگاه آدلاید در استرالیا در آن شرکت کرد.
یافته های این پژوهش نشان داده است بخشی از کف پناهگاه ماسه سنگی که حدود ۱۳ هزار سال پیش توسط مردم پارینه سنگی شکل گرفته و اقتباس شده بود، برای انعکاس جریان های طبیعی آب و خصوصیت های ژئومورفولوژیک منطقه مدل سازی شده است.
دوران پارینه سنگی، قدیمی ترین دوران ماقبل تاریخ انسان و فرهنگ مادی انسانی و دورانی است که در آن انسان برای اولین بار از ابزار سنگی دست ساز بهره برد.




میلنز اظهار داشت: برای مردمان پارینه سنگی، جهت جریان آب و شناخت خصوصیت های چشم انداز احتمالا از مفاهیم مدرن مانند فاصله و زمان مهم تر بود.
وی اضافه کرد: پژوهش ما نشان داد تغییرات رفتار هیدرولیکی در داخل و اطراف پناهگاه توسط انسان ها، با مدل سازی جریان های آب طبیعی در چشم انداز منطقه اطراف پناهگاه سنگی ادامه یافته است. این ها یافته های استثنایی هستند و به وضوح ظرفیت ذهنی، تخیل و توانایی مهندسی اجداد دور ما را نشان می دهند.
تیری اظهار نمود: پژوهش ما نشان داد انسان های پارینه سنگی، ماسه سنگ را برای ارتقاء مسیرهای خاص برای نفوذ و هدایت آب باران حجاری می کردند؛ این نکته ای است که قبلاً هیچگاه باستان شناسان کشف نکرده بودند.



منبع:

1403/11/01
11:35:06
5.0 / 5
28
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۲ بعلاوه ۴
سایت نکسترو
nextru.ir - مالکیت معنوی سایت نكسترو متعلق به مالکین آن می باشد