زمان بندی وعده های غذایی راهی برای کاهش وزن
به گزارش نکسترو، محققان دریافتند روش های زمان بندی وعده های غذایی؛ همچون محدود کردن زمان غذا خوردن، کاهش دفعات صرف وعده های غذایی و مصرف کالری اوایل روز با کاهش وزن اندک طی 12 هفته مرتبط می باشد.
به گزارش گروه علمی ایرنا از وبگاه مِدیکال اِکسپرس، چاقی بر زندگی یک نفر از هر هشت نفر در سرتاسر جهان تأثیر می گذارد و با افزایش ریسک مبتلاشدن به دیابت نوع ۲ و بیماری قلبی و انواع خاصی از سرطان، عامل اصلی مرگ ومیر زودرس بشمار می رود.
روش های سنتی کاهش وزن محدودیت هایی را برای میزان کالری دریافتی و انتخاب نوع غذا تعیین می کنند. روش زمان بندی صرف وعده های غذایی به عنوان جایگزینی بالقوه برای روش های سنتی، الگوهای غذا خوردن را با ریتم های شبانه روزی همسو می کند تا متابولیسم بدن افزایش یابد، هورمون های اشتها تنظیم شوند و مصرف تنقلات اواخر روز کم شود و از این راه، مدیریت رژیم را ساده تر می کند.
پژوهشگران دانشگاه باند در استرالیا، در کارآزمایی بالینی ۲ هزار و ۴۸۵ بزرگسال (۶۹ درصد زن) با میانگین سنی ۴۴ سال و با شاخص توده بدنی ۳۳ را ارزیابی کردند. روش های کاهش وزن شامل محدود کردن زمان غذا خوردن، کاهش تعداد دفعات غذا خوردن و کاهش مصرف تنقلات در اواخر روز بود.
محدود کردن زمان غذا خوردن با کاهش وزن متوسط ۱.۳۷ کیلوگرم در مقایسه با گروه کنترل (آن دسته از شرکت کنندگان در پژوهش که در طول آزمایش، درمان های در رابطه با پژوهش را دریافت نمی کنند) همراه بود. کاهش تعداد دفعات غذا خوردن به کاهش وزن ۱.۸۵ کیلوگرمی و کاهش مصرف تنقلات در اواخر روز به کاهش وزن ۱.۷۵ کیلوگرمی منجر گردید.
نتایج متابولیک نشان داد که محدود کردن زمان غذا خوردن با کاهش هموگلوبین گلیکوزیله (HbA۱c) و سطح گلوکز ناشتا مرتبط می باشد که احتمال مبتلاشدن به دیابت را کم می کند.
بر اساس یافته ها، محدود کردن زمان غذا خوردن ممکنست روشی ساده تر و معتدل تر برای مدیریت وزن باشد؛ اما کاهش اندک وزن ممکنست مزیت معناداری برای سلامتی محسوب نشود.
منبع: nextru.ir
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب