نکسترو
رئیس دانشگاه در نشست كمیته اخلاق دانشگاه علوم پزشكی تهران:

باید در امتداد علم نافع و بهره مندی از نتایج کارهای پژوهشی اقدام کنیم

باید در امتداد علم نافع و بهره مندی از نتایج کارهای پژوهشی اقدام کنیم

نکسترو: به گزارش نکسترو، رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران در جلسه کمیته اخلاق این دانشگاه با اعلان اینکه باید در امتداد علم نافع و بهره مندی از نتایج کارهای پژوهشی اقدام نماییم، اظهار داشت: برای نهادینه سازی اخلاق در پژوهش، باید به رسالت خود به درستی عمل کنید و در داوری ها هیچ سفارشی را از هیچ کسی نپذیرید. ما هم از اقدامات شما حمایت می نماییم.


به گزارش نکسترو به نقل از ایسنا، دکتر حسین قناعتی در جلسه کمیته اخلاق دانشگاه علوم پزشکی تهران، اظهار داشت: در این دو سال، تحولات شایان توجهی در عرصه پژوهش دانشگاه رقم خورده که یکی از با اهمیت ترین آن، توزیع عادلانه بودجه های پژوهشی است. باید با نهادینه سازی اخلاق در پژوهش از حقوق بیماران و پژوهشگران حمایت نماییم و به اعتبار دانشگاه بیفزاییم.
وی بر نقش کمیته اخلاق در کاهش مسائل پژوهشی اصرار کرد و اظهار داشت: پشتیبانی از حقوق بیماران و پژوهشگران و حفظ اعتبار دانشگاه همچون سرمایه هایی است که باید مورد توجه قرار گیرد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اعلان اینکه پژوهش باید به حرکت روان و صحیح سیستم سلامت کمک نماید، اضافه کرد: باید در امتداد علم نافع و بهره مندی از نتایج کارهای پژوهشی اقدام نماییم و دراین زمینه کمیته اخلاق می تواند نقش مؤثر داشته باشد.
دکتر قناعتی با تأکید بر رعایت اصول اخلاقی در داوری ها، اظهار داشت: برای نهادینه سازی اخلاق در پژوهش، باید به رسالت خود به درستی عمل کنید و در داوری ها هیچ سفارشی را از هیچ کسی نپذیرید. ما هم از اقدامات شما حمایت می نماییم.
رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به نقش آفرینی این دانشگاه در حوزه بین المللی، اضافه کرد: راه اندازی دانشگاه سبطین ظرفیت خوبی را به دانشگاه اضافه کرده و این ظرفیت در حوزه فناوری، ساخت کارخانه دارویی و پارک علم و فناوری در عراق در حال توسعه است.
دکتر قناعتی بر تقویت ارتباط معاونت های پژوهشی و بین الملل اصرار کرد و اظهار داشت: مسائل مربوط به پژوهش های دانشجویان بین الملل در حوزه زبان و آشنایی با قوانین و … را برطرف کنید.
رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران بر ارتقای زیرساخت های پژوهشی در عرصه IT، توانمندسازی کادر پژوهشی، افزایش نظارت و پایش امور پژوهشی اصرار کرد و اظهار داشت: سرعت تحولات و ایجاد تغییرات عظیم در علوم مختلف خصوصاً علوم پزشکی و زیستی، می طلبد روش های نوین سخت افزاری، نرم افزاری و مدیریتی را به کارگیریم و در این حوزه پویایی و سرعت عمل داشته باشیم و در همین حال مراقب باشیم که گرفتار تله سرعت نشویم.
دکتر قناعتی همکاری و همدلی را عامل پیشرفت برشمرد و اضافه کرد: همه ما در کنار هم یک سازمان را تشکیل می دهیم و باید در امتداد اهداف سازمانی و نه اهداف و منافع فردی تلاش نماییم. بدانیم که در هر جایگاهی که هستیم زنجیره های یک مجموعه ایم و عملکرد یک نفر در عملکرد کل دانشگاه اثر می گذارد.
رییس دانشگاه علوم پزشکی تهران با تأکید بر اینکه پذیرای نقد منطقی باشیم، از همکاران این دانشگاه خواست نقدهای سازنده خودرا در کانال مجازی که تشکیل شده، مطرح کنند و اظهار داشت: روند پیشرفت پژوهشی دانشگاه، مرهون زحمات شما و محققانی است که از بهترین ها هستند و وقتی این بهترین ها با هم و درکنار هم باشند، می توانند کارهای بزرگتر دیگری را رقم بزنیم.

تاکید بر اهمیت نقش کمیته های اخلاق سازمانی
دکتر اکبر فتوحی، معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در این جلسه با معرفی کمیته های اخلاق دانشگاهی، اخلاق سازمانی و کمیته تخصصی اخلاق در دانشگاه، اظهار داشت: دانشگاه گستره وسیعی در حوزه پژوهش دارد و سالی حدود ۴ هزار پروژه پژوهشی مصوب و اجرا می شود.
دکتر فتوحی هدف از تشکیل این جلسه را مرور عملکرد کمیته های ۲۲ گانه اخلاق در پژوهش دانشگاه و بررسی چالش ها و محدودیت های آنان برشمرد و اظهار داشت: در این جلسه از مشورت همکاران برای ادامه این مسیر در آینده بهره مند می شویم.
وی با تأکید بر اهمیت فعالیت کمیته اخلاق در حوزه پژوهش، اظهار داشت: کار کمیته های اخلاق دارای ظرافت بسیاری است و باید تعادل میان حقوق بیماران، پژوهشگران و اعتبار دانشگاه از یک طرف و حفظ روانی فرایندهای پژوهشی از جانب دیگر را مد نظر قرار بدهند.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی تهران با اشاره به نقش شوراهای پژوهشی محیطی در کاهش چالش های کمیته های اخلاق، اضافه کرد: برای ارتقای عملکرد شوراهای پژوهشی برنامه های مختلفی داریم و طی یک سال و نیم گذشته بیش از ۵۰ درصد شوراهای پژوهشی مراکز تحقیقاتی را با تنوع بخشیدن به ترکیب اعضای این شوراها از حیث رشته و محل کار، اصلاح کردیم.
به گزارش روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، دکتر فتوحی در توضیح زمان بررسی پروژه ها در کمیته اخلاق، اظهار داشت: پروسه داوری های اخلاقی موضوع مهم و جدی است و بدین جهت باتوجه به فرصتی که لازم است جهت بررسی ها و داوری ها در نظر بگیریم؛ انتظار نداریم تحقیقات به سرعت داوری شوند، اما باید دقت نماییم که این مدت زمان طولانی نشود و در عین حال که پاسخگو هستیم، استانداردها نیز رعایت شود.



1402/05/22
06:36:48
5.0 / 5
307
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۵
سایت نکسترو
nextru.ir - مالکیت معنوی سایت نكسترو متعلق به مالکین آن می باشد