نایب رئیس كمیسیون برنامه و بودجه تاكید كرد
پژوهشگاه ها و دانشگاه ها باید اتاق فکر نظام باشند
نکسترو: نایب رییس کمیسیون برنامه و بودجه در چهارمین جلسه مجمع پژوهشگاه های ملی کشور با اشاره به اینکه پژوهشگران باید به مسائل و مشکلات جامعه بپردازند، اشاره کرد: یک شهروند از اعضای هیأت علمی انتظار دارد که به مسائل و مشکلاتشان فکر کنند. پژوهشگاه ها و دانشگاه ها می بایست اتاق فکر نظام باشند.
به گزارش نکسترو به نقل از ایسنا، چهارمین جلسه مجمع پژوهشگاه های ملی کشور با حضور دکتر محمد خدابخشی؛ نایب رییس کمیسیون برنامه و بودجه و رییس فراکسیون توسعه متوازن مجلس شورای اسلامی انجام شد.
در ابتدای این جلسه که در سالن شهید سلیمانی مؤسسه پژوهش و برنامه ریزی آموزش عالی برگزار شد، دکتر علی باقر طاهری نیا رییس مؤسسه و دبیر مجمع پژوهشگاه های ملی کشور ضمن معرفی پیشینه، اهداف، ماموریت ها و دستاوردهای مؤسسه از دکتر خدابخشی به سبب قبول دعوت و حضور در این جلسه قدردانی کرد.
در ادامه خدابخشی، ضمن تاکید بر تدوین برنامه هفتم برمبنای توسعه متوازن، اظهار داشت: بعد از انقلاب ۶ برنامه توسعه تصویب و اجرا شده و تعدادی از احکام و بندهای مصوب برنامه ها به سبب شرایط کشور اجرا نشده، ماحصل این برنامه ها حل برخی مسائل کشور بوده اما برخی بحران ها مانند بحران آب، محیط زیست، اشتغال و نظام بانکی کشور به سبب شرایط خاص کشور مرتفع نشده است. اکنون کنار ابرچالش های قبلی، مسائل و مشکلات دیگری هم اضافه شده است که در برنامه هفتم باید مدنظر قرار گیرد.
وی ضمن درخواست از دانشگاه ها و پژوهشگاه ها برای کمک فکری بیشتر به مجلس و دولت برای حل مسائل جامعه، افزود: پژوهشگران ما در دانشگاه ها و پژوهشگاه ها راهشان را از مسائل و مشکلات جامعه جدا نکنند و با پژوهش های خود به مسائل و مشکلات جامعه بپردازند. یک شهروند از اعضای هیأت علمی انتظار دارد که به مسائل و مشکلاتشان فکر کنند. پژوهشگاه ها و دانشگاه ها می بایست اتاق فکر نظام باشند.
دکتر خدابخشی در ادامه با اشاره به پروسه تدوین برنامه های توسعه، اظهار داشت: در تدوین برنامه توسعه هفتم باید اصل همگرایی ایجاد شود و رشد در همه زمینه ها با یک تعادل مناسبی صورت گیرد.
وی افزود: برای برنامه های توسعه کشور یک پروسه سه مرحله ای طی می شود؛ اول تخمین متغیرهای کلان، دوم ایجاد بخش های مختلف اقتصادی و سوم تعریف طرح هایی که توجیه اقتصادی دارند.
خدابخشی افزود: در بررسی های انجام شده اغلب طرح های صنعتی مکان یابی درستی نداشته اند و مکان یابی آنها بر طبق لابی گری بوده است.
وی در آخر طرح های مطالعات آمایش سرزمین را یکی از راهکارهای اساسی رفع مشکلات دانست و از اعضای هیات علمی دانشگاه ها و پژوهشگاه ها خواست دراین زمینه ها به مجلس و دولت مشاوره بدهند.
در ادامه رؤسای پژوهشگاه های عضو مجمع نیز دیدگاه های خودرا درباب توسعه کشور بیان نمودند که مهم ترین محورهای آن بدین شرح است:
- عدم استفاده مناسب مسئولان از نتایج طرح های تحقیقاتی تدوین شده در دانشگاه ها و پژوهشگاه ها
- توجه جدی به آمایش آموزش عالی در تدوین برنامه هفتم توسعه
- ایجاد باورمندی در مسئولین نسبت به توانمندی دانشگاه ها و پژوهشگاه ها
- توجه بیشتر به اسناد تدوین شده
- اصلاح مدل ارتباط صنعت با دانشگاه
بنابر اعلام روابط عمومی وزارت علوم، در این جلسه همین طور از پوستر معرفی مجمع پژوهشگاه های ملی کشور رونمایی گردید.
منبع: nextru.ir
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب