نکسترو
سرپرست معاونت تولید موسسه رازی:

رازی کووپارس را می توان برای دز بوستر واکسن ها بهره برد

رازی کووپارس را می توان برای دز بوستر واکسن ها بهره برد

به گزارش نکسترو سرپرست معاونت تحقیق و تولید موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی اظهار داشت: با اختتام فاز سوم واکسن رازی کووپارس و تایید ایمنی و کارایی آن، این واکسن ایرانی می تواند بعنوان دز یادآور (بوستر) تمام واکسن های موجود در کشور همچون سینوفارم، آسترازنکا، اسپوتنیک، برکت و رازی استفاده گردد.


دکتر محمدحسین فلاح مهرآبادی روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا گفت: نتایج مطالعات بالینی نشان میدهد که این واکسن در دز یادآور هم آنتی بادی خوبی در افراد به وجود می آورد.
وی افزود: با اختتام فاز سوم واکسن رازی کووپارس، ایمنی و کارایی واکسن رازی کووپارس در مرحله سوم کارآزمایی بالینی به اثبات رسیده است و در مجموع می توان اظهار داشت که این واکسن ایرانی ایمنی و کارایی مناسبی به وجود می آورد.
سرپرست معاونت تحقیق و تولید موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی گفت: مرحله سوم کارآزمایی بالینی این واکسن با موفقیت به پایان رسیده و گزارش نهایی این مرحله هم به سازمان غذا و دارو ارائه شده است.
فلاح اضافه کرد: نتایج بررسی های پژوهشگران ما در قالب مطالعه دز یادآور نشان داد که واکسن رازی کوو پارس می تواند بعنوان دز یادآور واکسن های سینوفارم، برکت، آسترازنکا و اسپوتنیک و رازی استفاده گردد.
وی گفت: واکسن رازی توانایی القای ایمنی مناسب در مردم را دارد و شاهد افزایش بیش از چهار برابر ایمنی در داوطلبان تست بالینی دز یادآور این واکسن بودیم و حتی در مقایسه با تعدادی از واکسن ها تا ۱۶ برابر افزایش آنتی بادی خنثی کننده به وجود آورده است.
فلاح با اشاره به این که این مطالعه هم به انتها رسیده است، گفت: نتایج این مرحله هم بسیار عالی بوده و اثبات شده است که این واکسن بعنوان دز یادآور عارضه جدی برای مردم ایجاد نمی کند.


هموطنان حتما واکسن بزنند
سرپرست معاونت تحقیق و تولید موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی گفت: مطالعات پژوهشگران در اقصی نقاط دنیا نشان میدهد اغلب کسانی که درگیر بیماری کرونا شدند، واکسن نزده بودند؛ بدین سبب از هموطنان تقاضا کرد که در اسرع وقت واکسن بزنند.
وی افزود: اگر مردم به آمار مبتلایان و به ویژه فوت شدگان در چند کشوری که بصورت جدی درگیر با سویه جدید اومیکرون هستند مانند آلمان، انگلیس، فرانسه و آمریکا، نگاه کنند، می بینند که بیشتر افراد درگیر بیماری شده یا حتی فوت شدگان از کسانی بودند که واکسن کرونا نزده بودند.
فلاح اضافه کرد: این مساله نشان میدهد که واکسن جلوی مرگ و میر و بستری شدن و عوارض شدید بیماری را می گیرد. سفارش به مردم این است که واکسیناسیون را انجام دهند.
به گزارش نکسترو به نقل از خبرگزاری ایرنا، موسسه تحقیقات واکسن و سرم سازی رازی با حدود یکصد سال سابقه در تولید واکسن، از اواخر اسفند ۹۸ پای به عرصه ساخت واکسن کرونا نهاده است.
این موسسه که از سال ۱۳۰۳ وارد عرصه تولید واکسن شامل انسانی و دامی شده، با بهره بردن از این تجربیات و اندوخته های علمی پژوهشگران خود، در تلاش است گامی باارزش برای حفظ سلامتی و تندرستی هموطنان خود بردارد.
واکسن رازی کووپارس، دومین واکسن ایرانی کرونا است که با اهتمام و تلاش محققان ایرانی وارد کارآزمایی بالینی شد تا ضمن حفظ سلامتی هموطنان از نگرانی های آنان دراین زمینه بکاهد.
این واکسن اولین واکسن تزریقی - استنشاقی پروتئین نوترکیب کرونا است که مطابق با دستورالعمل سازمان جهانی بهداشت و سخت ترین پروتکلهای داخلی تولید شده است. این موسسه از روش پروتئین نوترکیب که از ایمن ترین واکسن ها است، برای تولید آن بهره برده است.
این موسسه در فاصله زمانی اسفند ۹۸ تا اوایل فروردین ۹۹، کار طراحی این واکسن را به انتها رساند، فروردین ماه دزسنجی و فرمولاسیون انجام و آزمایش این واکسن روی ۵۰۰ حیوان شروع شد. در خرداد ماه تزریق در میمون و ارزیابی ایمنی زایی و بی خطری در این حیوان انجام گرفت و اواخر مرداد ماه همین سال پرونده به سازمان غذا و دارو ارسال شد.
کارآزمایی بالینی واکسن رازی کووپارس با تزریق به ۲ داوطلب مرد با حضور کاظم خاوازی وزیر جهاد کشاورزی، جلیل کوهپایه زاده رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران و تعدادی از مسئولان و پژوهشگران دهم اسفند ماه ۹۹ در بیمارستان حضرت رسول اکرم (ص) تهران شروع شد.
این موسسه با موفقیت مراحل مختلف کارآزمایی بالینی را پشت سر گذاشت و با گرفتن مجوز اضطرای، واکسن تولید خودرا در دسترس هموطنان قرار داد تا گامی در امتداد حفظ سلامت جامعه و مقابله با بیماری کرونا بردارد. تلاش پژوهشگران به نتیجه رسید و روز ۱۸ بهمن ماه امسال نشریه معتبر پزشکی «لانست» در آخرین شماره خود، با انتشار مقاله ای از واکسن رازی کووپارس بعنوان پیشروترین واکسن استنشاقی دنیا یاد کرد.



منبع:

1400/12/02
10:37:36
5.0 / 5
1020
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵
سایت نکسترو
nextru.ir - مالکیت معنوی سایت نكسترو متعلق به مالکین آن می باشد