نکسترو
در یك مطالعه مروری مطرح شد

شیوع گسترده مسمومیت با متانول در همه گیری کرونا

شیوع گسترده مسمومیت با متانول در همه گیری کرونا

بررسی های مطالعات انجام شده در مورد مسمومیت متانول در دوران کرونا نشان داد که شیوع ویروس کرونا، گسترده ترین مسمومیت با متانول را در دهه های اخیر، در سرتاسر ایران و جهان بوجود آورده است.



به گزارش نکسترو به نقل از ایسنا، کووید-۱۹، به سرعت در سرتاسر جهان گسترش یافت و میلیونها نفر در سرتاسر جهان بر اثر مبتلا شدن به این بیماری کشته شدند. در زمان شیوع این بیماری، گسترش اطلاعات غلط هم سبب شد که برخی افراد برای محافظت از خود در مقابل مبتلا شدن به کرونا به مصرف خوراکی الکل روی بیاورند و همین مبحث سبب افزایش قابل توجه در مرگ ومیر ناشی از مسمومیت شد.

یکی از سفارش های سازمان جهانی بهداشت در همه گیری کرونا، ضدعفونی دست ها با صابون یا ضدعفونی کننده های الکلی بود. ولی بعضی از محصولات ضدعفونی کننده، امکان دارد حاوی موادی غیر از الکل های سفارش شده (اتانول یا ایزوپروپیل الکل) باشند. یکی از این مواد، متانول است که کاربردهای متنوعی بعنوان حلال، سوخت و... دارد. این ماده بسیار سمی است و بلعیدن آن، منجر به عوارض زیاد و مرگ ومیر می شود.

بر همین اساس، پژوهشگران با انجام یک مطالعه سیستماتیک به بررسی اپیدمیولوژی مسمومیت با متانول در طول همه گیری کووید-۱۹ پرداختند و با جستجو در پایگاه های داده، مطالعات انتشار یافته در این حوزه را استخراج کردند. بعد از بررسی مقالات، ۱۵ مطالعه ای که در رابطه با این مورد بودند، مورد بررسی دقیق تر قرار گرفتند.

بررسی این مطالعات نشان داد که بیشتر شواهد گزارش شده در این مطالعات، به صورت «نامه به سردبیر»، «تفسیر» و «گزارش های کوتاه» بودند و هیچ یک از آنها مطالعات مداخله ای نبوده و بیماران را دنبال نکرده بودند.

بر اساس اعلام این مطالعه، از جانب سازمان پزشکی قانونی ایران گزارش شده است که تمامی استانهای ایران، درگیر مسمومیت با متانول بوده اند و از بهمن ۱۳۹۸ تا فروردین ۱۳۹۹ نسبت به مدت مشابه سال قبل ۱۱ برابر شده است. علاوه بر این، گزارش شده که آمار رسمی در مورد مسمومیت با متانول و مرگ و میر به سادگی در دسترس نیست و امکان دارد کمتر برآورد شود. اما همه مناطق ایران درگیر بودند. خوزستان، فارس و تهران بیشترین مناطق صدمه دیده را داشتند.

بر مبنای بررسی ها تا ۱۳ اردیبهشت سال ۱۳۹۹، پنج هزار و ۸۷۶ بیمار، بستری شدند که از بین آنها طبق گزارش وزارت بهداشت، ۵۳۴ مورد فوت در بیمارستان بوده و ۸۰۰ مورد فوت تاییدشده هم توسط سازمان نظام پزشکی قانونی کشور که شامل مرگ های خارج از بیمارستان است، گزارش شده است.

این گزارش از آن حکایت می کند که میزان مرگ ومیر تخمین زده شده در ایران در محدوده ۹ تا ۱۴ درصد بوده است و استان تهران بیشترین تعداد فوتی را داشته است. در استان فارس میزان مرگ و میر ناشی از مسمومیت با متانول به ۱۲.۶ درصد رسید، اما تنها ۲.۷ درصد از افراد بر اثر کووید-۱۹ جان خویش را از دست دادند.

یافته های این مطالعه نشان داده است که شیوع کووید-۱۹، گسترده ترین مسمومیت با متانول را در دهه های اخیر، در سرتاسر ایران و جهان بوجود آورده است.

پژوهشگران این تحقیق می گویند: به نظر می آید که علل مسمومیت با متانول در طول همه گیری کووید-۱۹، در هم تنیده است و بیشتر آنها توسط سیاست گذاران سلامت قابل اصلاح هستند. اعتمادسازی، آموزش و اخطار و همینطور کنترل و نظارت، سه سفارش اصلی برای پیشگیری یا کاهش مسمومیت با متانول است و می تواند مدیران را برای طراحی یک رویکرد جامع راهنمایی کند.

در انجام این تحقیق، راضیه سادات موسوی رکن آبادی، ملیکا ارژنگ زاده، مهرداد شریفی، نازنین فتحی و نجمه زارعی جلیانی؛ پژوهشگران دانشگاه علوم پزشکی شیراز، حسین صفایی فیروزآبادی و ریحانه سادات موسوی رکن آبادی از دانشگاه آزاد اسلامی واحد یزد، به همراه مجتبی مکداد از دانشگاه پزشکی دولتی گومل بلاروس، با یکدیگر مشارکت داشتند.

یافته های این مطالعه بهمن سالجاری، به صورت مقاله علمی با عنوان «مسمومیت با متانول در طول همه گیری کووید-۱۹، یک مطالعه مروری سیستماتیک حوزه ای» در مجله آمریکایی طب اورژانسی (The American Journal of Emergency Medicine) انتشار یافته است.





منبع:

1400/11/06
23:06:43
5.0 / 5
1188
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۷ بعلاوه ۱
سایت نکسترو
nextru.ir - مالکیت معنوی سایت نكسترو متعلق به مالکین آن می باشد