نکسترو

ارائه طرح هایی برای تبدیل زباله های فضایی به سوخت موشک

ارائه طرح هایی برای تبدیل زباله های فضایی به سوخت موشک

نکسترو: زباله های فضایی ماهواره ها، موشک ها و انسان ها حالا مدار زمین را چنان درهم می ریزند که برخی می ترسند روزی به یک برخورد فاجعه بار منجر شوند. در چنین شرایطی طرح هایی از طرف پژوهشگران درباب تبدیل این زباله ها به سوخت فضایی مطرح گردیده است.


به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از روزنامه دیلی میل، همین هفته گذشته بعد از آزمایش «بی ملاحظه و غیرمسئولانه» تسلیحات روسی که بیش از هزار و ۵۰۰ قطعه زباله فضایی ایجاد کرد، اعضای خدمه ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) مجبور به انجام اقدامات اضطراری شدند.
اما پژوهشگران براین باورند که چاره ای برای چگونگی مقابله با این مشکل دارند که حتی می تواند به سوخت گیری فضاپیماهایی که در فاصله صدها مایلی بالای سرما می چرخند، کمک نماید.
طبق گزارش آژانس فضایی اروپا (ESA)، تقریباً ۹ هزار و ۲۰۰ تن زباله فضایی هم اکنون بدون هدف بر فراز زمین شناور هستند. این افزایش هشدار دهنده زباله های فضایی سبب ایجاد تداخل در ماموریت های فضایی در مدار پایین زمین می شود و کارشناسان نگرانند که تا آن زمان که اقدام جدی در این خصوص انجام نشود، وضعیت بدتر نیز خواهد شد.
یکی از این ایده ها شامل تلاشی بین المللی برای بازیافت این زباله های خطرناک به سوخت موشک در مدار زمین است. این کار مستلزم بکارگیری ماهواره هایی است که تکه های زباله های فضایی را که با سرعت بیش از ۱۷ هزار مایل در ساعت در فضا می چرخند با بهره گیری از ربات های پیشرفته می گیرند، آنرا ذخیره کرده و می برند. سپس یک ریخته گری فضایی که حالا پژوهشگران سرگرم توسعه آن هستند، این زباله ها را به میله های فلزی ذوب می کند، که به نوبه خود بعنوان سوخت موشک برای «سیستم پیشران الکتریکی در فضا» استفاده می شود.
اولین مرحله از این چشم انداز قبل از این ازطریق یک استارت آپ ژاپنی به نام «آسترواسکیل» (Astroscale) نشان داده شد. فضاپیمای این استارتاپ که ELSA-d نام دارد، بعد از پرتاب در ماه مارس سال جاری میلادی، از آهنربا برای جمع آوری زباله های فضایی بهره برد.
به طور جداگانه، شرکت «نانوراکز» (Nanorocks) مستقر در آمریکا سرگرم فعالیت بر روی طرحی است که زباله های فضایی را در صورتیکه هنوز در مدار هستند، بریده و برای مرحله بازیافت بعدی آماده کند. شرکت CisLunar Industries نیز در این همکاری شرکت دارد.
این شرکت آمریکایی درحال توسعه یک ریخته گری فضایی است تا زباله های فضایی را به میله های فلزی ذوب کند تا بعد بوسیله یک «سیستم محرکه که فلز را یونیزه کرده و نیروی رانش برای حرکت اجسام در مدار زمین ایجاد می کند»، بصورت سوخت مورد استفاده قرار گیرد.
این سیستم توسط شرکت استرالیایی «نویمان اسپیس» (Neumann Space ) بعنوان روشی برای بسط ماموریت فضاپیماها و حرکت دادن یا خارج کردن ماهواره ها از مدار زمین ابداع شده است.
با ادامه رشد سریع بخش فضای تجاری، شرکتها برای پرتاب صور فلکی از ماهواره ها و فضاپیماهای آزمایشی جدید به مدار پایین زمین رقابت می کنند. این کار با ایجاد لکه هایی در آسمان که رصدها را دشوارتر کرده است ستاره شناسان را ناامید و با مشکل مواجه کرده است همین طور به نگرانی ها در مورد افزایش زباله های فضایی در مدار پایین زمین و مشکلات ناشی از آنها دامن زده است.


منبع:

1400/09/05
20:55:01
5.0 / 5
1215
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۵
سایت نکسترو
nextru.ir - مالکیت معنوی سایت نكسترو متعلق به مالکین آن می باشد