کاهش احتمال مبتلاشدن به دیابت نوع ۲ با مصرف شکلات تلخ
نکسترو: یافته های جدید محققان نشان میدهد مصرف شکلات تلخ احیانا خطر مبتلاشدن به دیابت نوع 2 را تا 21 درصد کاهش می دهد؛ اما شکلات شیری چنین خاصیتی ندارد.
به گزارش گروه علمی ایرنا از وبگاه سای تِک دِیلی، محققان دانشکده بهداشت عمومی هاروارد تی چان در آمریکا بتازگی دریافتند مصرف شکلات تلخ (نه شکلات شیری)، احیانا با کاهش خطر مبتلاشدن به دیابت نوع ۲ مرتبط می باشد.
مجموعه ای از تحقیقات درباره ی رابطه بین مصرف شکلات و دیابت نوع ۲ وجود دارد؛ اما یافته های محققان متناقض بوده و در تعداد کمی از پژوهش ها، انواع مختلف شکلات (تلخ و شیری) از هم متمایز شده اند.
پژوهشگران برای پُر کردن این شکاف، داده های مربوط به سلامتی ۱۹۲ هزار بزرگسال را که در آغاز این پژوهش دچار دیابت نبودند، بررسی کردند. این داده ها عادات غذایی این افراد را همچون مصرف شکلات و همین طور وضعیت مبتلاشدن به دیابت و وزن آنها طی بالاتر از ۳۰ سال قبل را شامل می شد.
در آخر دوره مطالعه، نزدیک به ۱۹ هزار نفر از کل شرکت کنندگان گزارش دادند که دچار دیابت نوع ۲ تشخیص داده شده اند. از حدود ۱۱۲ هزار نفری که به طور دقیقتر درباره ی مصرف شکلات تلخ و شیری گزارش داده بودند، نزدیک به ۵ هزار نفر به دیابت نوع ۲ مبتلا شدند.
این پژوهش نشان داد شرکت کنندگانی که حداقل پنج اونس (۱۴۱.۷) از هر نوع شکلات در هفته مصرف می کردند، در مقایسه با افرادی که هیچ گاه شکلات نمی خوردند یا به ندرت می خوردند، ۱۰ درصد کمتر در معرض خطر مبتلاشدن به دیابت نوع ۲ بودند. مصرف شکلات تلخ تأثیر بیشتری داشت: شرکت کنندگانی که حداقل پنج بار در هفته از این نوع شکلات مصرف می کردند، ۲۱ درصد کمتر در معرض خطر مبتلاشدن به دیابت نوع ۲ بودند.
براساس این پژوهش، مصرف شکلات شیری با کاهش خطر مبتلاشدن به دیابت نوع ۲ ارتباطی ندارد. افزایش مصرف شکلات شیری (نه شکلات تلخ) با افزایش وزن در طولانی مدت همراه بود که یکی از عوامل بالقوه ایجاد دیابت نوع ۲ شمرده می شود.
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب