یافته محققان؛
کاهش دمای اروپا تحت تأثیر ذوب یخ های اقیانوسی قطب شمال
نکسترو: یافته های مطالعه جدیدی نشان میدهد افزایش جریان ورودی آب شیرین ناشی از ذوب یخ های دریایی قطب شمال و ورود آن به منطقه دریاهای نوردیک در گذشته تاثیر چشمگیری بر چرخش اقیانوسی داشته و سبب کاهش دما در سراسر شمال اروپا شده است.
به گزارش گروه علمی ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی فیز، یافته های این مطالعه نشان داده است گرم شدن آب و هوا در مناطق قطبی ممکنست بطور قابل توجهی الگوهای گردش اقیانوس ها را مختل کند. همانطور که در گذشته های دور، جریان فزاینده آب شیرین حاصل از ذوب یخ های قطب شمال به دریاهای نوردیک (شامل سه دریای نروژ، ایسلند و گرین لند) بطور قابل توجهی بر گردش اقیانوس ها تأثیر گذاشته و موجب کاهش شدید دما در سراسر اروپای شمالی شده است.
محمد عزت از مرکز یخ، انجماد سنجی، کربن و تغییر اقلیم موسوم به IC3 در نروژ و مولف اصلی این مطالعه اظهار داشت: یافته ما درباب این که افزایش ذوب یخ های قطبی احتمالاً سبب سرد شدن قابل ملاحظه در شمال اروپا در گذشته زمین شده، یافته مهم و هشدار دهنده ای است و یادآوری می کند آب و هوای سیاره زمین توازن ظریف و حساسی است و با تغییرات در دما و پوشش یخی، بسادگی مبتلا به اختلال می شود.
این درحالی است که انتظار می رود بعد از سال ۲۰۵۰ شرایط تابستان های عاری از یخ در اقیانوس منجمد شمالی (Arctic Ocean) روی دهد. ده ها تن از دانشمندان اقلیم قبل از این در نامه سرگشاده ای هشدار دادند که تغییرات آب و هوایی درحال ایجاد «یک خطر جدی برای تغییرات بزرگ در چرخش اقیانوسی در اقیانوس اطلس است که تاثیرات ویرانگر و غیرقابل بازگشتی خواهد داشت.»
«دریاهای نوردیک» که میان گرینلند و نروژ یک ناحیه مهم برای انتقال گرمای اقیانوسی به حساب می آید و بر الگوهای آب و هوایی تا فراتر از محدوده های جغرافیایی این منطقه تاثیر می گذارد. در مدت اوایل آخرین عصر یخبندان (Last Interglacial) بالاتر از ۱۰۰ هزار سال پیش، دمای جهانی گرم تر از زمان حال بود، حجم یخ کوچکتر بود و سطح دریاها تا حد زیادی بالاتر بود.
گروه تحقیقاتی محمد عزت اکنون گرمایش آب و هوا و افزایش ذوب یخ های دریا در آن دوران را به تغییرات در دمای سطح دریا در منطقه و چرخش اقیانوسی ارتباط داده اند. ذوب شدن یخ دریا سبب تغییر شوری و غلظت آب و اختلال در روند عادی جریان های آب و منجر به تغییرات در الگوهای چرخش و توزیع گرما در سرتاسر اقیانوس شد.
وی توضیح داد: شناخت دینامیک های آخرین عصر یخبندان خیلی مهم است. دوران های گرمای گذشته در تاریخ زمین تاکیدی بر اهمیت سازوکارهای بازخوردی در سامانه آب و هوایی است. با ادامه گرم شدن قطب شمال و از بین رفتن یخ های دریاهای قطبی، تغییرات بیشتری در جریان های اقیانوسی و الگوهای آب و هوایی ممکنست روی دهد.
منبع: نكسترو
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب