نکسترو

مصرف گوشت فراوری شده خطر دیابت نوع ۲ را زیاد می کند

مصرف گوشت فراوری شده خطر دیابت نوع ۲ را زیاد می کند

به گزارش نکسترو، یک پژوهش جدید حاکی می باشد که مصرف روزانه ۱۵ گرم سوسیس و کالباس کافی است که خطر مبتلا شدن به دیابت نوع ۲ را به میزان ۱۵ درصد افزایش بدهد.


به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی شبکه ای بی اس، پیش از این مشخص شده بود که نوع برنامه غذایی بر خطر مبتلا شدن به دیابت نوع ۲ تأثیر دارد، اما یک مطالعه جدید نشان داد مصرف مقدار زیادی از گوشت فراوری شده با خطر بالایی برای بروز این بیماری همراه است؛ بر طبق این مطالعه، خوردن تنها دو تکه سوسیس و کالباس و همبرگر در روز باعث افزایش ۱۵ درصدی مبتلا شدن به دیابت نوع ۲ می شود.
این پژوهش با بررسی نزدیک به ۲ میلیون نفر در ۲۰ کشور جهان انجام شده و خطر مبتلا شدن به دیابت در رابطه با مصرف گوشت قرمز غیرفراوری، گوشت فراوری شده و گوشت سفید را مورد بررسی قرار داده است. این پژوهش با در نظر گرفتن سن، جنسیت و توده بدنی (وزن) مشخص کرد که مصرف ۵۰ گرم گوشت فراوری شده در روز کافی است که خطر دیابت نوع ۲ را به میزان ۱۵ درصد افزایش بدهد.
به گفته محققان دانشگاه کمبریج که این مطالعه را انجام داده اند، مصرف معادل ۱۰۰ گرم استیک (همبرگر) در روز این خطر را ۱۰ درصد بالا می برد اما ارتباط مصرف گوشت سفید (مرغ و ماهی) با بروز دیابت کمتر مشخص است.

چه چیزی باعث دیابت نوع ۲ می شود؟

دیابت نوع ۲ حالتی است که در آن سطح قند (گلوکز) در خون بسیار بالا می رود. این وضعیت در نتیجه ایجاد مقاومت در بدن در مقابل هورمونی به نام انسولین ایجاد میشود. انسولین به طور طبیعی قند خون را پایین می آورد. دیابت نوع ۲ معمولاً در نتیجه اضافه وزن و کمبود فعالیت بدنی ایجاد میشود اما امکان دارد با ژنتیک هم ارتباط داشته باشد.


مقامات بهداشتی در سراسر دنیا در این حوزه داشتن یک برنامه غذایی سالم و تحرک جسمانی همینطور پرهیز از سیگار کشیدن و کنترل فشار خون و سطح چربی (خون) را برای کاهش احتمال مبتلا شدن به دیابت نوع ۲ سفارش می کنند.
نیک ورهام از دانشگاه کمبریج و از مولفان ارشد این گزارش تحقیقی می گوید این مطالعه نشان داده است مصرف گوشت بطور دقیق تر تأثیر مهمی بر خطر دیابت دارد که مستقل از چاقی یا شاخص توده بدنی است. کاهش مصرف گوشت فراوری شده باعث کاهش مبتلا شدن به دیابت نوع ۲ خواهد شد. اگر هر کسی اندکی کمتر گوشت فراوری شده مصرف کند خطر پایین خواهد آمد ضمن این که این کار فوایدی هم برای سیاره زمین خواهد داشت.
این درحالی است که ۵۳۷ میلیون نفر در جهان دچار دیابت تشخیص داده شده اند که در حدود ۹۰ درصد دیابتی ها دچار نوع ۲ هستند. برآوردهای فدراسیون بین المللی دیابت (IDF) و سایر نهادهای ناظر بهداشتی حاکی می باشد که شیوع دیابت نوع ۲ در سطح جهان در حال افزایش می باشد.
یک مطالعه مجزای دیگر هم یک نقش جدید مولکول های معروف به «سرامید» (ceramides ) را شناسایی کرده که امکان دارد با خطر دیابت نوع ۲ مرتبط باشند.



منبع:

1403/06/11
10:26:01
5.0 / 5
123
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۶ بعلاوه ۵
سایت نکسترو
nextru.ir - مالکیت معنوی سایت نكسترو متعلق به مالکین آن می باشد