نکسترو

ششمین جایزه بین المللی دکتر کاظمی به دو دانشمند آلمانی و اتریشی رسید

ششمین جایزه بین المللی دکتر کاظمی به دو دانشمند آلمانی و اتریشی رسید

نکسترو: پروفسور توماس براون، دانشمند برجسته در عرصه سلول های بنیادی از کشور آلمان و دکتر نیکولاس ریورون، دانشمند جوان برجسته در حوزه جنین آزمایشگاهی از کشور اتریش بطور مشترک، به عنوان برگزیدگان ششمین دوره جایزه دکتر کاظمی در جشنواره تحقیقاتی بین المللی رویان معرفی گشتند.


به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا، دبیر جشنواره بین المللی رویان؛ ششمین دوره جایزه دکتر کاظمی روز سه شنبه در نشست مطبوعاتی با بیان این خبر اظهار داشت: امسال شاهد برگزاری ششمین دوره جایزه دکتر کاظمی در جشنواره تحقیقاتی بین المللی رویان هستیم. پژوهشگاه رویان به عنوان نماینده ای از کشور ایران با برگزاری این رویداد علمی در حوزه های پزشکی تولیدمثل و سلول های بنیادی همین طور با به کارگیری روش های پیشرفته زیست فناوری مانند همانندسازی، جانوری تا حالا گام بزرگی در امتداد اعتلای نام ایران و کسب جایگاه قابل قبولی در سطح بین المللی برداشته است.
پروانه افشاریان اضافه کرد: یکی از دلیلهای موفقیت پژوهشگاه رویان علاوه بر داشتن پژوهشگران کارآمد و نوآور، برقراری تعاملات بین المللی مؤثر از طرق مختلف نظیر برگزاری جشنواره های بین المللی بوده است و گواه این ادعا معرفی رویدادهای بین المللی رویان در مجلات بین المللی توسط برخی از دانشمندانی است که در دوره های گذشته، منتخب جشنواره بین المللی رویان بودند. وی اعطای جایزه دکتر کاظمی Kazemi prize به پژوهشگران برجسته صاحب نظر و تأثیرگذار در عرصه زیست شناسی را همچون کارهای شاخص جشنواره تحقیقاتی بین المللی رویان عنوان نمود و اظهار داشت: این جایزه در مراسم جشنواره بین المللی پژوهشگاه رویان به برگزیدگان اعطا می شود و امسال نیز در روز چهارشنبه، هفتم شهریورماه ۱۴۰۳ شاهد اعطای جایزه ششمین دوره خواهیم بود.
وی تصریح کرد: این جایزه پس از درگذشت دانشمند فقید زنده یاد دکتر سعید کاظمی آشتیانی (۱۳۸۴ - ۱۳۴۰)، مؤسس و بنیانگذار پژوهشگاه رویان، بمنظور تکریم تلاش ها و زنده نگهداشتن یاد وی در بین دانشمندان ملی و بین المللی و به پیشنهاد رهبر معظم انقلاب شکل گرفت تا بطور سالانه به دانشمندی اعطا شود که پیشرفت قابل توجهی در حوزه علوم زیستی داشته است.
افشاریان اشاره کرد: این جایزه با همکاری پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی و معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری از سال ۲۰۱۰ میلادی تا حالا به ۵ محقق برجسته از کشورهای آمریکا، آلمان، هلند و ایتالیا اعطا شده است؛ نخستین بار این جایزه در سال ۱۳۸۹ به پروفسور رادولف یانیش Prof Rudolf Saenisch از آمریکا یکی از خلاق ترین دانشمندان در حوزه زیست شناسی تکوینی تنظیمات ژنی، زیست شناسی سلول های بنیادی و درمان توسط سلول های بنیادی اعطا شد.
دومین جایزه به پروفسور هانس شولر Prof Hans Robert Schöler از آلمان در سال ۱۳۹۰ تعلق گرفت؛ محقق مشهوری که طی سال های متمادی سهم قابل توجهی در پیشبرد زیست شناسی سلول های بنیادی داشته است.
این جایزه در سال ۱۳۹۴ به پروفسور رابرت لنگر Prof Robert S. Langer از آمریکا اهدا شد. وی یکی از مهم ترین افراد در حوزه بیوتکنولوژی و یکی از بهترین مبتکران در سرتاسر جهان است.
چهارمین جایزه در سال ۱۳۹۵ به پروفسور هانس. کلورس Prof Hans Clevers از کشور هلند که یک متخصص ژنتیک، پزشک، محقق و استاد ژنتیک مولکولی است تعلق گرفت. کسی که برای اولین بار، سلول های بنیادی روده را شناسایی کرد و یکی از پژوهشگران برجسته جهان در حوزه سلول های بنیادی طبیعی و پتانسیل آنها برای درمان ترمیمی شمرده می شود.
پروفسور مایکل دلوکا Prof Michele De Luca از کشور ایتالیا نیز در سال ۱۳۹۷ برای تحقیقات خود در حوزه سلول درمانی و ژن درمانی ترکیبی برای بیماران اپیدرمولیز بولوزا (پروانه ای) پنجمین جایزه دکتر کاظمی را دریافت کرده است.

روند برگزاری جشنواره بین المللی رویان ششمین دوره جایزه دکتر کاظمی
دبیر جشنواره بین المللی رویان درباره ی روند برگزاری این جشنواره و اعطای جایزه دکتر کاظمی توضیح داد: با حمایت های جهاد دانشگاهی، معاونت علمی ریاست جمهوری و شورای عالی انقلاب فرهنگی، اساسنامه جایزه دکتر کاظمی در تاریخ ۲۴ مرداد ماه ۱۴۰۲ به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید و با امضای رییس جمهور شهید، آیت الله رئیسی در تابستان همان سال ابلاغ گردید.
وی اضافه کرد: در این جهت و طبق اساسنامه مصوب این جایزه، لیست اسامی نامزدهای جایزه سال ۱۴۰۳ توسط کمیته علمی - اجرائی جایزه دکتر کاظمی مستقر در پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی به ریاست رییس پژوهشگاه رویان و دبیری معاونت پژوهش و فناوری پژوهشگاه و متشکل از سه عضو هیات علمی در رابطه با کمک داوران ملی و بین المللی بعد از برگزاری چندین جلسه و با تصویب شورای علمی پژوهشگاه رویان تهیه و در خرداد ماه ۱۴۰۳ جهت انتخاب برنده نهایی به شورای سیاستگذاری جایزه دکتر کاظمی برمبنای ماده ۳ اساسنامه ارائه شد.
ترکیب شورای سیاستگذاری جایزه بین المللی دکتر کاظمی:
۱- رییس جهاد دانشگاهی (رئیس شورا)
۲- معاون علمی فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری یا معاون ذیربط
۳- وزیر علوم، تحقیقات و فناوری یا معاون ذیربط
۴- وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی یا معاون ذیربط
۵- دو نفر از اعضاء حقیقی که از طرف شورای عالی انقلاب فرهنگی برای مدت چهار سال انتخاب می شوند.
و انتخاب مجدد آنها بلامانع است که در تاریخ ۳۰ اردیبهشت ۱۴۰۳ احکام این دو نفر شامل اشرف معینی از دانشگاه علوم پزشکی تهران و حسین بهاروند از پژوهشگاه رویان جهاد دانشگاهی توسط رییس جمهور شهید، آیت الله رئیسی امضا و صادر شد.
۶- رییس پژوهشگاه رویان دبیر شورا
جلسه سیاستگذاری در تاریخ ۱۷ مرداد ماه ۱۴۰۳ در جهاد دانشگاهی با حضور تمام اعضا تشکیل شد و بعد از ارائه گزارش کارهای انجام شده در کمیته علمی اجرائی، برندگان نهایی ششمین دوره جایزه انتخاب شدند.
پروفسور توماس براون
پروفسور توماس براون یکی از پژوهشگران اصلی موسسه تحقیقات قلب و ریه ماکس پلانک است. وی در سال ۱۹۸۷ در رشته پزشکی فارغ التحصیل شده و سپس در سال ۱۹۹۳ دکترای تخصصی بیوشیمی سلولی را از دانشگاه هامبورگ دریافت کرده است.
او سپس به عنوان استاد دانشگاه هال ویتنبرگ (Halle-Wittenberg) منصوب گردید. از سال ۱۹۹۸ - ۲۰۰۴ ریاست دپارتمان فیزیولوژی را بر عهده داشت، در سال ۲۰۰۴ وی پیشنهاد انجمن ماکس پلانک را قبول کرد تا به عنوان مؤسس مرکز تحقیقات قلب و ریه در Bad Nauheim باشد تا تحقیقات فیزیولوژی و بالینی گذشته را ارتقا بخشد.
تمرکز فعلی او بر روی تحقیقات مولکولی تکوین عضلات قلب و اسکلتی سلول های بنیادی و بازسازی بافت های انقباضی و همین طور پیری و سازگاری سیستم قلبی عروقی است. گروه تحقیقاتی او از قشر بزرگی از فناوری های پیشرفته برای پیگیری اهداف تحقیقاتی استفاده می نماید.
موسسه ماکس پلانک دارای یک بازوی ترجمان قوی با سابقه اثبات شده در درمان های نوآورانه است که به معرفی چندین رژیم درمانی جدید عمدتا در حوزه اختلالات ریوی منجر گردیده است. پرفسور براون از زمان راه اندازی لابراتوار مستقل خود در سال ۱۹۹۱ دانشجویان زیادی را در مقاطع کارشناسی کارشناسی ارشد، دکتری و فوق دکتری آموزش داده است.
او همین طور به عنوان سخنران در مدرسه بین المللی پژوهشی ماکس پلانک برای تحقیقات قلب و ریه که بطور مشترک توسط موسسه ماکس پلانک و دانشگاه های گیسن و فرانکفورت میزبانی می شود فعالیت می کند.
پروفسور براون در طول مسیر علمی خود بالاتر از ۲۰۰ مقاله در مجلات معتبر بین المللی تألیف کرده است، چندین طرح پژوهشی بزرگ را مدیریت و به ایجاد موسسه تحقیقات قلب و ریه ماکس پلانک کمک کرده است که حالا یکی از معتبرترین موسسات تحقیقاتی قلب و عروق در آلمان است.
تحقیقات پیشگام پروفسور توماس براون در مورد مکانیسم های مولکولی پرتوانی، اساس دانش روز در مورد سلول های بنیادی و کاربرد بالقوه آنها را به وجود آورده است.

دکتر نیکلاس ریورون

دکتر ریورون یک دانشمند جوان برجسته و لابراتوار تحقیقات جنین در موسسه بیوتکنولوژی مولکولی، آکادمی علوم اتریش است. او دکترای خودرا در رشته زیست شناسی با تمرکز بر فیزیولوژی عروق و مهندسی بافت آنها در دانشگاه توئنته (Twente) دریافت کرد و تمرکز تحقیقاتی لابراتوار او بر چگونگی خود سازماندهی بلاستولا است.
گروه تحقیقاتی دکتر ریورون یک مدل منحصر به فرد از بلاستوسیست به نام بلاستوئید ایجاد کردند که از سازماندهی خود به خودی سلول های بنیادی در یک ظرف تشکیل می شود. بلاستوئیدها حاوی انواع سلول هایی هستند که نهایتاً به تشکیل ارگانیسم کامل بافت جنینی و خارج جنینی می انجامد و در صورت انتقال در رحم لانه گزینی می کند. بلاستوئیدها ابزارهای مناسبی برای تحلیل و بررسی سیستماتیک تأثیر تعداد سلول ها، حالت ها و مکانیسم های ارتباطی بر تشکیل جنین هستند.
علاوه بر این، بلاستوئیدها به سادگی در تعداد زیادی تولید می شوند و این خاصیت آنها را برای غربالگری های ژنتیکی و دارویی با کارآیی بالا مناسب می سازد. دکتر ریورون و گروهش بتازگی مشاهده کرده اند که چگونه خود سازماندهی به الگوسازی چند سلولی و تصمیم گیری هماهنگ سلولی در بلاستوسیست ها و بلاستوئیدها کمک می کنند. آنها با بهره گیری از میکروسیستم ها با توان عملیاتی بالا ژنومیک تک سلولی، تصویربرداری تک سلولی باکیفیت بالا و زیست سامانه ها به حل این مسائل می پردازند.
آزمایشگاه او که یکی از بهترین لابراتوار های تحقیقاتی دنیا دراین زمینه است از مهارتهای مهندسی ژنتیک سلول های بنیادی، رونویسی تک سلولی، طیف سنجی جرمی، تصویربرداری باکیفیت بالا و محتوای بالا تولید پروتئین نوترکیب در مرکز زیستی وین پشتیبانی می شود.
چشم انداز دکتر ریورون، درک اصولی است که سلول ها را در مکان و زمان برای شکل دادن به جنین اولیه پستانداران هماهنگ می کنند و ماموریت او باز کردن جعبه سیاه تکوین اولیه است.
دکتر نیکلاس ریورون چندین مقاله در مجلات معروفی مانند Developmental Cells Nature و Stem Cell Reports منتشر نموده است. او سخنران مدعو چندین کنگره معتبر همچون ISSCR بوده است و چندین جایزه دریافت کرده است. همین طور اختراعات مختلفی را به ثبت رسانده است.
وی یکی از بنیانگذاران شرکت بیوتکنولوژی dawn-bio است که از بلاستوئیدها جهت پزشکی تولید مثل انسان استفاده می نماید. کار پیشگام وی در تکوین پلاستوئیدهای انسانی پیشرفتی بود که در مجله Nature منتشر گردید و راه را برای بهبود میزان موفقیت لقاح آزمایشگاهی و پیش گیری از حاملگی غیر هورمونی هموار کرد. دکتر ریورون پیشگام تحقیقی بود که آینده جنین های آزمایشگاهی را شکل خواهد داد.


1403/06/01
11:36:37
5.0 / 5
217
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۱ بعلاوه ۲
سایت نکسترو
nextru.ir - مالکیت معنوی سایت نكسترو متعلق به مالکین آن می باشد