نکسترو

عروسک روسی الهام بخش طراحی نانوذره حامل دارو

عروسک روسی الهام بخش طراحی نانوذره حامل دارو

نکسترو: محققان با الهام از عروسک روسی، نانوذره ای را طراحی نموده اند که می تواند چندین دارو یا واکسن را حمل کرده و هر کدام را بصورت مجزا در زمانی از پیش تعیین شده رهاسازی کند و این نتایج می تواند جایگزین نیاز به دو یا سه واکسن جداگانه با فاصله چند روز باشد.


به گزارش خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا از ستاد توسعه فناوری نانو، این تکنولوژی جدید که در مراحل اولیه توسعه قرار دارد، پتانسیل افزایش قابل توجهی اثربخشی و کاهش عوارض جانبی داروها و واکسن ها را داراست.
داروها و واکسن ها را می توان با بهره گیری از نانوذرات به بدن رساند، ساختار این نانوذرات به طور معمول از خوشه های کروی و ساده تشکیل می شود که دارو یا واکسن را پیش از رها شدن در بدن در آن نگه می دارند. با این وجود، تصور می شود که معماری های پیچیده تر ممکنست خاصیت های پیچیده تری را عرضه کنند و کارایی و طول مدت درمان را بالا برند.
برای حل این مشکل، پژوهشگران در امپریال کالج لندن فناوری جدیدی را توسعه دادند که به آنها اجازه می دهد محفظه هایی در مقیاس نانو ایجاد کنند، این محفظه ها می توانند به مفهوم زمان بندی انتشار دارو برای حداکثر اثر در محل مورد نیاز باشد. انتشار بموقع می تواند داروها و واکسن ها را بهتر در نقاط خاصی از بدن هدف قرار دهد و در نتیجه، اثربخشی آنها را افزایش داده و عوارض جانبی بالقوه را کم کند.
دکتر یووال الانی، محقق ارشد گروه مهندسی شیمی کالج امپریال لندن می گوید: فناوری ما مانند عروسک های روسی اجازه می دهد تا ساختارهای ذره در ذره را با توانایی کنترل تمام خاصیت های ذرات در اختیار داشته باشیم، این پیشرفت پتانسیل قابل توجهی برای ایجاد انقلابی در درمان ها، مانند شیمی درمانی و واکسن ها دارد.
محققان در این پروژه از پیچیدگی ساختاری سلول های زنده الهام گرفتند. الانی دراین زمینه توضیح داد: همانطور که پیچیدگی ساختاری سلول های حیوانی آنها را قادر به انجام عملکردهای پیچیده می کند، نانوذرات تقسیم بندی شده را نیز می توان بهینه کرد تا خاصیت های پیشرفته تری را نیز به نمایش بگذارند.
این نانوذرات قادر به رهاسازی چند مرحله ای هستند که به یک یا دو داروی جداگانه اجازه می دهد تا در چندین انفجار مجزا بعد از یکبار مصرف، داروها را رهاسازی کنند. این نتایج می تواند جایگزین نیاز به دو یا سه واکسن جداگانه با فاصله چند روز باشد.
آن ها همین طور می توانند بطور هم زمان دو داروی مختلف را آزاد کنند که برای درمان های ترکیبی یا سیستم های واکسن کمکی، که در آن یک مولکول پاسخ ایمنی را تحریک می کند در صورتیکه دیگری به عنوان خود عامل درمانی عمل می کند، بسیار اهمیت دارد.
این نانوذرات همین طور می توانند برای ایجاد داروهای جدید، مهندسی شوند. این رویکرد می تواند علاوه بر افزایش پتانسیل درمانی دارو، عوارض جانبی را کم کند و به درمان های بهتر و گشودن راه های جدیدی برای درمان و مراقبت از بیمار منجر شود.
در حالی که یافته های اولیه برای نشان دادن امکان سنجی این فناوری امیدوار کننده است، پژوهشگران می گویند که این کار الان در مرحله اثبات مفهوم است و هنوز روی یک موجود زنده آزمایش نشده است. تحقیقات و توسعه بیشتری برای تبدیل این یافته ها به کاربردهای عملی، همچون آزمایش و اعتبارسنجی سیستم با داروها و واکسن های واقعی در مدلهای حیوانی برای ارزیابی کامل کارایی و ایمنی آن جهت استفاده پزشکی مورد نیاز است.
نتایج این کار در مجله Nature Chemistry انتشار یافته است.



منبع:

1403/05/16
10:38:44
5.0 / 5
285
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۴ بعلاوه ۲
سایت نکسترو
nextru.ir - مالکیت معنوی سایت نكسترو متعلق به مالکین آن می باشد