چرا غذا به مذاق فضانوردان بی مزه تر است؟
به گزارش نکسترو، یک پژوهش جدید نشان داد علاوه بر ادراک فضایی، احساس تنهایی و انزوای فضانوردان سبب می شود آنها احساس کنند غذاهایی که می خورند «بی مزه» هستند.
به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از وبگاه سَلُن، پژوهشگران مؤسسه سلطنتی فناوری ملبورن (RMIT) استرالیا برای نخستین بار در جهان، بوی غذاها را بررسی کردند تا متوجه شوند چرا به نظر فضانوردان، غذاها در
فضا بی مزه به نظر می رسند.
آن ها دریافتند ادراک فضایی احیانا تأثیر زیادی بر نحوه استشمام بوهای خوش مختلف و در نتیجه درک طعم های مختلف دارد.
ادراک فضایی یکی از انواع هوش های چندگانه است که نشان دهنده توانایی فهم و استفاده از ابعاد مختلف فضا توسط فرد است.
این پژوهش نشان داد که افزایش احساس تنهایی و انزوا در فضانوردان در ایستگاه فضایی بین المللی (ISS) احیانا بر این که آنها چگونه بو و مزه غذا را احساس می کنند، تأثیر می گذارد.
گِیل ایلز (Gail Iles)، مربی سابق فضانوردی و یکی از پژوهشگران اظهار داشت: در آینده، ماموریت های آرتمیس بسیار طولانی خواهد بود و سال ها طول خواهد کشید؛ خصوصاً سفر به مریخ. بدین سبب حتما باید
مشکلات غذایی فضانوردان را بفهمیم.
پژوهش های قبلی، پدیده انتقال مایعات بدن از بخشی به بخش دیگر را بررسی کردند که بیان می کند فضانوردان طعم غذا را به سبب نبود گرانش، متفاوت تجربه می کنند؛ این امر موجب می شود که مایعات بدن
به جای سرازیر شدن به سمت پاها، به سمت بالا (به سمت سر) حرکت کنند که موجب مسدود شدن بینی همراه با تورم صورت می شود و حس بویایی و چشایی فرد را مختل می کند.
اکنون پژوهشگران اظهار می کنند ممکنست دلیلهای بیشتری وجود داشته باشد که غذاها در فضا، بی مزه به نظر می رسند.
این پژوهش که در مجله بین المللی علوم و فناوری غذایی (International Journal of Food Science and Technology) انتشار یافت، از ۵۴ بزرگسال نمونه برداری کرد و تفاوت نظر آنها درباره ی اسانس لیمو،
وانیل و بادام را در محیط های معمولی روی زمین و یک محیط فضایی شبیه سازی شده با بهره گیری از عینک های واقعیت مجازی بررسی کرد.
پژوهشگران دریافتند که عطر وانیل و بادام در محیط شبیه سازی شده توسط ایستگاه فضایی بین المللی شدیدتر احساس می شود؛ در صورتیکه رایحه لیمو بدون تغییر حس می شود. هر دو عصاره وانیل و بادام
حاوی ترکیبی آلی به نام بِنزآلدهید هستند که بگفته پژوهشگران موجب تغییر در ادراک و حساسیت فرد به بوهای خاص می شود.
پژوهشگران همین طور نتیجه گرفتند: افزایش احساس تنهایی و انزوا نیز ممکنست در احساس فضانوردان درباره ی غذا نقش داشته باشد.
یکی از اهداف بلندمدت پژوهشگران، تهیه غذاهایی مناسب تر برای فضانوردان و دیگر افراد واقع در محیط های ایزوله است تا مواد مغذی بصورت صددرصد به بدن آنها برسد.
منبع: nextru.ir
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)
تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب