نکسترو
پژوهشگران مطرح كردند؛

مواجهه طولانی مدت با آلودگی هوا با انواع شدید کرونا مرتبط می باشد

مواجهه طولانی مدت با آلودگی هوا با انواع شدید کرونا مرتبط می باشد

نکسترو: بررسی های یک مطالعه درباب ارتباط بین مواجهه طولانی مدت آلودگی هوا و شدت کووید-19 در کانادا نشان داد، افرادی که در مناطقی با سطوح بالای ذرات کوچک تر از 2.5 میکرون و ازن زندگی می کنند، بیشتر در معرض نتایج شدید کووید-19 مانند بستری و مرگ قرار دارند. باتوجه به اینکه کانادا یکی از کشورهای با بهترین کیفیت هواست، یافته های این مطالعه قابل توجه است.



به گزارش نکسترو به نقل از ایسنا، به سبب بار عظیمی که شیوع کووید-۱۹ بر سلامت جهانی وارد کرده است، شناسایی عواملی که موجب شدت گرفتن این بیماری می شود، اهمیت زیادی دارد. بنا بر این تعدادی از پژوهشگران دانشگاه های کانادا و ایالات متحده آمریکا تاثیر قرار گرفتن طولانی مدت در معرض آلودگی هوا را بر شدت بیماری کووید-۱۹ بررسی کردند.

در این تحقیق ارتباط بین مواجهه طولانی مدت با ذرات ریز کوچک تر از ۲.۵ میکرون، دی اکسید نیتروژن (NO۲)، اُزن سطح زمین (O۳) و خطر بستری در بیمارستان و بخش مراقبت های ویژه (ICU) و مرگ به خاطر کووید-۱۹ بررسی گردید.

پژوهشگران در این مطالعه بیش از ۱۵۰ هزار بیمار بالای ۲۰ سال مبتلا به کووید-۱۹ را که در یک مرکز در استان اُنتاریو کانادا در سال ۲۰۲۰ بستری بودند، مورد مطالعه قرار دادند و با بررسی محل سکونت این بیماران بین سالهای ۲۰۱۵ تا ۲۰۱۹، میزان مواجهه طولانی مدت آنها را با هر کدام از آلاینده ها بررسی کردند.

بررسی های این مطالعه نشان داد که خطر بستری در بیمارستان، با مواجهه طولانی مدت با ذرات کوچک تر از ۲.۵ میکرون و اُزن مرتبط می باشد. همین طور افزایش ریسک مرگ ناشی از کووید-۱۹ نیز با مواجهه طولانی مدت با اُزن ارتباط دارد. ذرات کوچک تر از ۲.۵ میکرون ذراتی هستند که می توانند به سبب اندازه کوچک خود به ریه ها نفوذ کنند و وارد جریان خون شوند.

در این مطالعه مشاهده شد که افراد مبتلا به کووید-۱۹ که در مناطقی از استان اُنتاریوی کانادا زندگی می کردند که سطوح بالاتری از آلاینده های هوا (اُزن، دی اکسید نیتروژن و ذرات کوچک تر از ۲.۵ میکرون) داشتند، حتی در زمانی که سطح آلودگی هوا نسبتاً پایین بود، در معرض خطر بالای بستری در بخش مراقبت های ویژه (ICU) قرار داشتند.
قوی ترین ارتباط در این مطالعه مربوط به آلاینده اُزن سطح زمین بود. در این مطالعه مشاهده شد که افرادی که در مکان هایی با سطوح بالاتر این آلاینده زندگی می کردند، احتمال بیشتری داشت که در بیمارستان و بخش مراقبت های ویژه بستری شوند و حتی بعد از تشخیص کووید-۱۹ جان خودرا از دست بدهند. همین طور سطوح بالاتر ذرات کوچک تر از ۲.۵ میکرون نیز با خطر بالاتر بستری در بیمارستان و بخش مراقبت های ویژه مرتبط بود.

پژوهشگران این مطالعه تاکید می کنند که این آلاینده ها احتمالاً تنها آلاینده هایی که نیستند که می توانند بر شدت بیماری تاثیر بگذارند. چونکه آلودگی هوا تلفیقی از صدها گاز و ذرات مختلف است که خیلی از آنها می توانند عملکرد قلب و عروق و ریه افراد را با مشکل مواجه کنند.
بیشتر بخوانید:
آلودگی هوا علت ۵۶ درصد مرگ ومیر در سال ۹۹

به نظر می رسد که این تاثیر در مکان ها و کشورهای دیگر چشم گیرتر باشد؛ چون کشور کانادا بعنوان یکی از کشورهای با بهترین کیفیت هوا رتبه بندی می شود و تعدادی از سخت ترین محدودیت های آلودگی هوا را در سراسر جهان دارد.

بیشتر بخوانید:
آلودگی هوا چه تاثیری بر مرگ ومیر و ابتلاء به کرونا دارد؟

از آن جا که این مطالعه، یک مطالعه مشاهده ای بود، نمی تواند رابطه علت و معلولی پدیده ها را نشان دهد و تنها وجود ارتباط بین دو پدیده را تایید می کند. فرضیه پژوهشگران این پژوهش این است که آلودگی هوا می تواند افراد را از طرق مختلف در مقابل بیماری کووید-۱۹ لطمه پذیرتر کند.

پژوهشگران این تحقیق می گویند که آلودگی هوا می تواند با محدود کردن پاسخ ایمنی ریه ها و همین طور کارهای ضد میکروبی، بار ویروسی افراد را افزایش دهد. همین طور ممکنست باعت افزایش التهاب مزمن در بدن شود و همین موضوع ممکنست تولید یک گیرنده کلیدی برای ورود ویروس سارس-کوو-۲ به درون سلول را بیش از اندازه افزایش دهد.

با این حال آلودگی هوا، تهدیدی یکسان برای همه نیست. مطالعات مختلف در آمریکای شمالی نشان داده است که افراد با وضعیت اجتماعی-اقتصادی ضعیف تر و افراد رنگین پوست نسبت به سفیدپوستان و افراد دارای امنیت مالی بالاتر، بیشتر در معرض آلودگی هوا قرار دارند.

بیشتر بخوانید:
اجرای طرح ترافیک چه تاثیری بر مرگ ومیر کرونا دارد؟

به گفته پژوهشگران این تحقیق؛ یافته های این مطالعه که بر ارتباط مواجهه مزمن با آلودگی هوا و شدت کووید-۱۹ تاکید می کند، می تواند نتایج مهمی بر سلامت عمومی و سیستم های بهداشتی داشته باشد.

با توجه به اینکه مکانیسم های چگونگی تاثیر مواجهه طولانی مدت با آلودگی هوا و شدت کووید-۱۹ معین نمی باشد، پژوهشگران این مطالعه سفارش می کنند که مطالعات بیشتری دراین زمینه صورت گیرد.

یافته های این مطالعه، با عنوان «ارتباط بین مواجهه طولانی مدت با آلودگی هوا و شدت کووید-۱۹: یک مطالعه کوهورت آینده نگر» سوم خرداد ماه سال جاری (۲۴ می ۲۰۲۲) در ژورنال انجمن پزشکی کانادا انتشار یافته است و تعدادی از پژوهشگران دانشگاه کالیفرنیای کانادا، دانشگاه واشنگتن ایالات متحده آمریکا، دانشگاه ایالتی اورگان ایالات متحده آمریکا، دانشگاه مک گیل مونترال و... در انجام این مطالعه مشارکت داشتند.





منبع:

1401/03/13
14:57:20
5.0 / 5
963
مطلب را می پسندید؟
(1)
(0)

تازه ترین مطالب مرتبط
نظرات بینندگان در مورد این مطلب
لطفا شما هم نظر دهید
= ۹ بعلاوه ۲
سایت نکسترو
nextru.ir - مالکیت معنوی سایت نكسترو متعلق به مالکین آن می باشد