تولید برق با روش فتوسنتز برای کامپیوتر های ریزکنترلگر
نکسترو: تعدادی از محققان دانشگاه کمبریج توانستند از جلبک های سبزآبی نگهداری شده داخل محفظه ای فلزی به اندازه باتری قلمی که در مقابل نور خورشید قرار گرفته بود، میزان محدودی برق به روش فتوسنتز برای یک کامپیوتر میکروکنترلر تولید کنند.
به گزارش گروه علم و آموزش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی ورج، این سیستم تنها مدرکی برای اثبات فرضیه احتمال تولید برق از جلبک است اما پژوهشگران امیدوارند این دستاورد به تولید پردازشگرهایی با قابلیت استفاده از این نوع برق در وسایلی که از اینترنت اشیا استفاده می نمایند در آینده بیشتر کمک نماید. آنها می گویند مزیت استفاده از جلبک نسبت به باتری های سنتی یا برق خورشیدی این است که تاثیر مخرب کمتری بر محیط زیست دارد و می تواند بصورت مستمر برق تولید نماید.
کریستوفر هووی، یکی از پژوهشگران این تحقیق در اطلاعیه ای اعلام نمود: اینترنت اشیا که هر روز درحال گسترش است، برق زیادی می خواهد و ما تصور می نماییم برق باید از سیستمی تامین گردد که آنرا تولید می کند و نه فقط سیستمی که آنرا ذخیره کند. سیستم فتوسنتزی ما، مانند یک باتری عمل نمی کند بلکه بصورت مستمر و با بهره گیری از نور بعنوان منبع انرژی برق تولید می کند.
بر اساس این گزارش، میکرویارانه ای که با برق ناشی از فتوسنتز جلبک کار کرده، هنگام انجام محاسبات ساده و مبنایی تنها سه دهم میکرووات برق در یک ساعت بهره برده است. با آنکه مصرف برق در کامپیوتر های مختلف برمبنای فاکتورهایی مانند سن و میزان حافظه و کار آنها فرق دارد، این میزان برق جهت استفاده یک کامپیوتر متوسط ناچیز است.
دکتر پائولو بومبلی محقق ارشد این تحقیق نیز در اطلاعیه ای خبری اظهار داشت: ما از این که سیستم مستمر و در دوران طولانی خوب کار کرد، واقعا شگفت زده شدیم. تصور می کردیم پس از چند هفته متوقف شود اما اینطور نشد.
با این که استفاده از جلبک به این شکل غیرمعمول است، قسمتی از حوزه تحقیقاتی فزاینده به نام فتوولکائیک زیستی (biophotovoltaics) است. هدف از این تحقیقات تولید برق از میکروارگانیسم های زیستی است که بصورت طبیعی نور را به برق بوسیله فتوسنتز تبدیل می کنند.
گزارش کاملی از این دستاورد در نشریه علم انرژی و محیط زیست/ Energy & Environmental Science انتشار یافته است.